BRUKA I SRAMOTA: Kučevački vlastodržci nemaju para za najtrofejniji sporski klub, a imaju za povećanje svojih plata

Mnogi pamte sada već davnu 1986. godinu kada je osnovan u gradu na Peku, ženski rukometni klub Kučevo pod nazivom ŽRK „Nata Dugošević” koji je kasnije preimenovan u ŽRK “Kučevo”.

Foto: ŽRK “Kučevo”/Facebook

Zajednički cilj pratio je slogan “Jedna je lopta i dva gola. Jedan je teren i dve ekipe, dva trenera i jedna publika. Sve što nam treba da se zabavljamo, sanjamo, smejemo”…

O kvalitetu kluba svedoči bogata istorija, potvrđena uspesima i visokim plasmanina Kučeva na nacionalnim i regionalnim takmičenjima. Klub sa dugom takmičarskom tradicijom u najvišim rangovima rukometne lige Jugoslavije i Srbije. Klub koji je iznedrio reprezentativke Jugoslavije i Srbije, bio domaćin mnogim vrhunskim klubovima i reprezentacijama. Za klub su uspešno nastupale domaće igračice iz Kučeva i cele Srbije ali i iz inostranstva. Sve njihove utakmice pratila je mnogobrojna publika koja ih je bodrila a rukometašice su se toj publici odužile na najbolji način, pobedama i plasmanom u Super ligi.

U bogatoj sportskoj istoriji Kučeva ženski rukomet zauzeo je veoma važno mesto, a da je to zaista tako, pokazuje i jubilej od 35 godina postojanja. Ženska reprezentacija povremeno je igrala zvanične utakmice u Kučevu, što, je još više doprinelo popularizaciji ženskog rukometa u Kučevu.

Tačno u jubilarnoj 35-oj godini postojanja, ŽRK “Kučevo” je odustao od daljeg takmičenja u Super B ligi za rukometašice, iako su na kraju takmičarske sezone 2020/21 zauzele odlično peto mesto, to im nije bila garancija da će nastaviti takmičenje u tom rangu takmičenja.

Rukometni klub Kučevo ima dobru saradnju sa Rukometnim savezom Srbije, što je veoma bitno jer su čelnici Rukometnog saveza ponudili pomoć ŽRK “Kučevo” od 400.000 dinara, uz pomoć opštine i nekoliko sponzora to bi bila sasvim dovoljna sredstva za nastavak takmičenja. Za sve je bilo iznenađujuće, opština Kučevo nije bila spremna da izdvoji 500.000 dinara i rukometašice Kučeva su odustale od daljeg takmičenja u Super B ligi za žene.

U najnovijim rebalansu budžeta opštine Kučevo, koji su odbornici kučevačkog parlamenta jednoglasno usvojili pre samo nekoliko nedelja, nije se našlo novca za najtrofejni sporski klub u Kučevu iako je to taman toliko novca koliko je po nezvaničnim čaršijskim pričama dobio jedan odbornik Skupštine opštine Kučevo kako bi podržao sadašnju vlast.

Obrazloženje predsednika opštine dr Ivana Rajčića glasi, “mora da se štedi” i tako je dr Rajčić zajedno sa svojim kabinetom uštedeo 4,5 miliona dinara, a kao nagradu za izuzetnu preopterećenost, sebi i svojim saradnicima povećao platu za 30 posto. Sredstva koja su navodno “ušteđena” potrošiće na socijalna davanja tj. za kupovinu paketića kojima će se kupovati glasovi za predstojeće izbore. U paketićima će biti litar zejtina, kilogram brašna, kilogram šećera i po neka bajata konzerva koja je pri kraju isteka roka nabavljena od svojih bliskih trgovaca uz vrlo izvesnu proviziju. Oni (ne)srećnici koji će se dokopati litre zejtina moći će da neko vreme kod svoje kuće isprže na ulju po koju mekiku a posle je i zašećere. U svojoj glavi će stvoriti sliku kako “opštinari” brinu za njih mada im nekako kroz maglu stiže sećanje da su ih prošli put pred izbore posetili i tražili siguran glas.

Zaboravljaju da krsnu slavu i zavetine već nekoliko godina proslavljaju sami jer su im deca negde po belom svetu u potrazi za boljim životom ali to za njih nije bitno. Bitno je da se zadovolje sadašnji prohtevi i da je besplatno, čak je nevažno zašto su im putevi očajni i juče je jedan od njih posekao gumu na svom automobilu zbog kratera na putu a pre samo nedelju dana zbog neprohodnog puta, automobil mu je ostao zaglavljen u blatu. Ko će se od njih setiti devojaka koje dobacuju loptu jedna drugoj?

Svako od njih zaboravlja da su devojke koje dobacuju loptu jedna drugoj i igraju igru koja se zove rukomet, nešto najponosnije, najsvetlije i najčestitije što Kučevo u ovom trenutki ima.

Početak rada plivačkog kluba “PEK” 2016. godine

Opštinski čelnici Kučeva treba da se stide, posebno što je rebalansom budžeta odvojen novac za sport, ali novac koji nije namenjen za rukomet već vrlo moguće za fiktivni Plivački klub “Pek” koji je gle koincidencije registrovan na adresi hotela Rudnik a osnivači plivačkog kluba su Nenad Mikić, sadašnji zamenik predsednika opštine, Novica Janošević, predsednik Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Kučevo, i Miloš Petrović, član opštinskog veća. Branko Kecman, sadašnji predsednik SO Kučevo je tada bio samo fotograf. Da li je novac ponovo podeljen fiktivnim klubovima FK “Homolje” iz Bukovske, FK “Mladost” iz Ševice, FK “Kaona” i drugima koji odavno nemaju plivače i igrače ali imaju predsednike klubova koji ko zna gde usmeravaju dobijeni novac iz budžeta opštine?

Sve nas ohrabruje u svemu ovome što ŽRK “Kučevo” nije ugašen već je nastavio sa takmičenjem u nižem rangu takmičenja, oslanjajući se na mlade snage, devojke i devojčice iz opštine Kučevo koje imaju nesebičnu podršku svojih trenera i nastavnika. Želimo im puno uspeha u daljem takmičenju i dalju afirmaciji ovog sporta. Neko će se već naći u budućnosti ko će prepoznati i ceniti njihov rad.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

23 Komentari

  1. Расплакала сам се читајући текст. Истинито и поражавајуће за друштво у којем живимо. Подршка за рукометни клуб Кучево који нас је научио првим корацима у рукомету али пре свега да будемо добри људи, да волимо свој град и своју државу. Власт је пролазна и сигурно ће отићи у ружну историју. Девојке из рукометног клуба су будућност града и целе општине

  2. Ovo vam je čist primer zarobljene države i zarobljenih institucija od strane Aleksandra Vučića i Srpske nazadne stranke. Kako je moguće da se izdvoji 300 000 dinara za plivački klub koji se nigde ne takmiči? Zašto plaćama one naše inspektore? Da li je ovo normalno? Dokle bre više da nas nemilosrdno pljačkaju?

  3. Tačno tako Rajičiću su važniji predstojeći izbori nego rukometni klub,ako izgubi Vučić pašće i oni,a mora da se kupi stan u Beogradu.

  4. Ovi na slici su uništitelji Kučeva,oni su sve upropastili. Kecman je od fotografa napredovao do predsednika skupštine.

  5. Ama baš bruka i sramota za napredno-nazadnjačku vlast u Kučevu. Gde li će duša Raji i Miki? Momentalno treba da podnesu ostavke svi koji su učestvovali u ovoj lakrdiji

  6. Nadamo se da Osnovno javno tuzilastvo koje placaju svi gradjani, cita ovaj tekst i ostale tekstove tpknews? Ocekujemo reakciju a to je nalog za hapsenje vlastodrzaca u opstini Kucevo.

  7. Opštinski odbornici veoma su aktivni po selima u mobilizaciju članstva a i ostalih građana za odlazak u Beogradu na kongresu SNS 27. novembra, umesto da se više angažuju na stvaranja uslova za bolji život na selu. Svaki je dobio zadatak po koliko osoba da obezbedi. Bedno da bednije ne može biti

  8. Aco Perisic zvani milogorac trlja ruke.Rajcic ce iz budzeta opstine da uplati par miliona na fiktivan plivacki klub Pek a on ce te pare da iskoristi za kupovinu uglja za grejanje hotela i bazena.Drva ce kao po obicaju da dobije dzabe od Sekulića direktora Srbija sume S.Kucaj Kučevo.

  9. Mislila sam da je doktor Ivan posten decko ali sad vidim da je gnjida kao i svi iz sns sekte. Jedva cekam da im vidim kraj

  10. Стање у Кучеву је катастрофално, никада овако лоше није било. Људи напуштају град, неки умиру а деца се слабо се рађају. Гласао сам за напредњаке али никад више

  11. Važnije su im njihove plate od mladosti Kučeva. Mnogo sam iznenađena poteza onih koji se nikada nisu bavili sportom. Dokle će na čelnim funkcijama u opštini da budu najnesposobniji?

  12. Narod treba da zna da je sadašnje rukovodstvo u Kučevu jedna organizovana kriminalna grupa koja je nasilno došla na vlast i koja ima za cilj da pribave za sebe materijalnu korist,ništa drugo ih ne interesuje.

    1. To je jasno kao dobar dan.Zato oni ništa i ne rade po selima jer sve pare idu za plate odbornika i ostalih dupelisca a najviše u njihove džepove.

  13. Ej 30 posto povecali plate u opstini. Bre njima ceo budzet sluzi samo za plate. Nije ni cudo sto se toliko bore za vlast. Doktor vise ne zna gde se nalazi, dal je pijan il drogiran. Prica se da je i zaljubljen u neku i da joj kupio stan.

  14. Kada krenu na miting u Beograd zapevajte A sad adio, a sad adio… Samo da im vidimo ledja. SNS u Braničevskom okrugu nikada više. Kučevo, Golubac, Gradište, Kostolac, Požarevac leglo SNS mafije.

  15. Jadno i bedno, nema se, oskudacija ili drugo, možda i treće primanje za janoševića, velimirovićku, mikića, ….kurte i murte koji se bahate našim novcem, dno dna.

  16. Koji bre rukometni klub, jel ste vi normalni, važniji smo mi i naše porodice koji smo na vlast od vaših rukometašica, ako im se igra nek idu u inostranstvu, a ovde mi igramo sada kako nam odgovara.

  17. Glasali ste za nas, sta sad hocete. Mozete da se zalite Milosu u park. Mi smo vlast i radimo kako mi hocemo. Ne zanimaju nas rukometasice a ni narod. Sto vas vise gazimo vise ce da nas cenite. Brate, celo Kucevo je nase i ne mozete nam nista

  18. pa i dete ce da zaplace kad mu ispadne sisa iz usta, a gde nece vlasnik rukometnog kluba.
    kako nece kad vidi kako majka, pardon baaboo, vise voli drugu decu…sta njemu onda ostaje za sisat

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker