NASILNICI EKSPRESNO OSUĐENI: Epilog kafanske tuče u kafiću “Vegas” u Velikom Gradištu

Stefan V. (34), i braća Lazar R. (30) i Dušan R. (28), osumnjičeni da su pretukli Nešu N. (36) i njegovog zeta Borka G. (39), juče su posle saslušanja pred Osnovnim javnim tužilaštvom u Velikom Gradištu priznali delo i sklopili sporazum koji je sud prihvatio.

Foto: M.V/Ilustracija

Podsetimo, tuča u kafiću “Vegas” u Velikom Gradištu dogodila se 16. aprila, a njoj je prethodio incident koji se dogodio veče pre toga u restoranu “Kasina kod Ajduka” u Velikom Gradištu. Kada su Neša N. i Borko G. došli na razgovor sa trojicom osuđenih, oni su ih zaskočili i počeli da ih tuku. Napadači su uhapšeni i sumnjičili su se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških telesnih povreda, pošto je Borku G. polomljena slepoočnica.

– Dušan R., je na saslušanju priznao da je više puta pesnicom udario po glavi i telu Borka G. na spratu kafića i naneo mu teške povrede. Sa njim je zaključen sporazum o priznanju krivičnog dela i on je osuđen na šest meseci kućnog zatvora, kao i dve godine zabrane prilaska i komunikacije sa Borkom G. – rečeno nam je u Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikom Gradištu:

– Lazar R. i Stefan V. nisu učestvovali u nanošenju teških telesnih povreda, pa oni samo odgovaraju za nasilničko ponašanje, odnosno, terete se da su teže remetili javni red i mir i tokom verbalne rasprave naneli više udaraca otvorenom šakom oštećenom Neši N. i naneli mu podliv crvene boje ispod levog obraza. Oni su takođe priznali delo i osuđeni su na po pet meseci zatvora uslovno na dve godine, kao i na po dve godine zabrane prilaska i komunikacije sa Nešom N. – navode u tužilaštvu.

Kako je objašnjeno, mladići ranije nisu osuđivani.

– Neša N. (36) i njegov zet Borko G. (39), koji je nekada radio kao poštar, sukobili su se veče pre toga sa ocem Lazara R. (30) i Dušana R. (28), a umesto da se sukob smiri, on je njihovim dolaskom u kafić eskalirao – rekao je izvor.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Bravo za naše sudstvo. Propalice mogu da zlostavljaju narod priznaju krivicu i sede kući umesto u zatvoru. Da li bi tako bili osudjeni obični gradjani čije tate nisu mafijaši i carinici?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker