U NOVOOTVORENIM STRANAČKIM PROSTORIJAMA: Požarevačka Narodna stranka proslavila „Svetog Vasilija Ostroškog“

U nedelju, 12. maja Gradski odbor požarevačke Narodne stranke tradicionalnim rezanjem kolača po prvi put proslavili su svoju stranačku slavu Svetog Vasilija Ostroškog.

Nadležni sveštenik u novootvorenim prostorijama Gradskog odbora Narodne stranke Požarevac, koje se nalaze u ulici Lole Ribara, obavio je obred rezanja slavskog kolača, kome su prisustvovali članovi i simpatizeri stranke, kao i gosti iz drugih stranaka.

Domaćin proslave slave koju su po prvi put proslavili požarevački „narodnjaci“ bio je predsednik Gradskog odbora te stranke, Nenad Ilić koji je deo kolača predao potprdsedniku svog odbora na čijem je čelu, Zoranu Dobrosavljeviću. Tim simboličnim činom Dobrosavljević je automatski postao domaćin-kolačar naredne godina kada će „narodnjaci“ u Požarevcu ponovo proslaviti Svetog Vasilija Ostroškog.

Nakon obreda rezanja kolača prisutnima se obratio Nenad Ilić, predsednik gradskog odbora i ovogodišnji kolačar koji je poručio da su ovu slavu izabrali pošto Sveti Vasilije važi za mirotvorca i čudotvorca.

„Odabirom ovog sveca za slavu Narodna stranka hoće da pomiri sve što je zavađeno i da pošalje poruku mira, blagostanja i drugačijeg napretka, rada, posperiteta i života u našoj zemlji”, istakao je Ilić.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker