TRAŽE SMENU DIREKTORA: Radnici Pošte i dalje u štrajku, nikakav dogovor nije postignut

Radnici Pošte u obustavi rada saopštili su da nikakav dogovor nije postignut, nakon jučerašnjeg obraćanja v.d. direktora JP Pošta Srbije Zorana Đorđevića, u kom je on objavio da će svi zahtevi radnika biti ispunjeni i da očekuje da će obustava rada biti prekinuta odmah ovog utorka.

Foto: Ilustracija/Ringier

Nikakav dogovor nije postignut, kako su objasnili, iz razloga što im se niko nije ni obratio u vezi njihovih zahteva.

– Post pro preduzeće koje v. d. direktor uporno spominje i forsira je ništa drugo nego zloupotreba novčanih sredstava Pošte. Pošta je osnovala to preduzeće, koje, između ostalog, ima samo jednog zaposlenog i po evidenciji APR milionski priliv sredstava, naših para, koje za naše plate nema – saopštili su radnici u štrajku.

Oni su objasnili da radnici nisu tražili da rade privatno za “sestrinske firme”, nego da im preduzeće u kojem su zaposleni isplati zaradu dostojnu života, koju i zaslužuju.

Ovi radnici su naglasili da se pojedini direktori po određenim gradovima obraćaju radnicima rečima: “i 50.000 je pristojna plata”, a da je njihova plata u visini tri ili četiri radničke.

– Nakon dve nedelje obustave i nikakve konkretne ponude za rešavanje problema u Pošti Srbije, mi radnici zahtevamo hitnu reakciju Vlade Srbije i smenu v. d. direktora, čiji je mandat, po zakonu o javnim Preduzećima odavno istekao, kao i rešavanje situacije u Pošti u interesu zaposlenih i svih građana Srbije – naveli su oni.

Radnici u štrajku poručili su da se obustava nastavlja do ispunjenja zahteva.

(Tpknews.com/Danas)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker