OPŠTINSKA KASA PRAZNA: Kučevački lešinari raznim nametima pokušavaju da dođu do novca koji je neophodan

Raznim malverzacijama, zapošljavanjem velikog broja naprednjačkih aktivista na teret budžeta, opštinska kasa u Kučevu je ispražnjena, što je svima jasno, zbog toga lokalna vlast raznim nametima pokušava da dođe do novca koji je neophodan za koliko toliko normalno funkcionisanje odnosno isplatu plata.

Foto: I.M.S.

Među onima koji treba da napune opštinsku kasu su i vozači automobila koji zbog nemaštine traže alternativna mesta za parkiranje kako bi izbegli parkiranje na obeleženim mestima sve u cilju ušteda u ionako praznim kućnim budžetima.

Skoro da nema vozača u Kučevu koji nije platio doplatnu kartu odnosno kaznu od hiljadu dinara iako po mišljenju šire stručne javnosti u Srbiji parking servisi nemaju pravo da kažnjava niti su zakonski ovlašćeni za to. Po rečima stručnjaka, pravo na naplatu kazne imaju državni organi kojima je zakonom povereno to ovlašćenje, a ne opština na osnovu neke svoje odluke, odnosno pozivajuči se na zakon o Komunalnim delatnostima.

Parkiranje je regulisano Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima (ZOBS) i na ovaj način, „Parking servis“ Kučevo je sebe postavio iznad državnog organa koji brine o bezbednosti saobraćaja. Postavlja se pitanje šta će biti ako vozači koji su „Parking servisu“ Kučevo platili prinudnu doplatnu kartu odnosno kaznu od hiljadu dinara zatraže povraćaj svog novca ili još gore od toga pokrenu sudske postupke za zaštitu zakonitosti?

Umesto da traže rešenja kako da građanima opštine Kučevo olakšaju život i ukinu naplatu parkiranja ili barem, obezbede parking mesta po relanim cenama, opštinska vlast smišlja nove načine prinude nad građanima kako bi koristili parking mesta koja se naplaćuju.

Da je cilj opštinske vlasti što veća „pljačka“ građana pokazuje podatak da je u sredu, ekipa JKP “Kučevo” postavila saobraćajni znak zabranjeno parkiranje i zaustavljanje ispred poljoprivredne apoteke u ulici Žike Popovića, inače jedne od snadevenijih poljoprivrednih apoteka u Kučevu. Mnogi su bili iznenađeni ovim potezom opštinske vlasti, posebno oni koji moraju da kupljenu robu na rukama prenesu preko puta na parkingu kod srednje škole a pitanje je kako će istovariti robu i zakupac objekta a da ne plati kaznu? Postavljeni saobraćajni znak zabranjuje parkiranje i zaustavljanje i na trotoaru koji ovde uopšte ne postoji.

„Parking servis„ Kučevo se u odnosu na druga javna preduzeća u Kučevu izdvaja po tome što ubira prihod na osnovu skoro nepostojećih ulaganja. Čak ni osnovnu delatnost, održavanje parking mesta ne obavljaju kako treba. Očigledno da „Parking servis“ Kučevo samo ima obavezu da obezbedi što veću količinu novca za pet rukovodilaca na dva radnika ali i za predstojeće izbore na svim nivoima pa makar kršili i zakon.

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

16 Komentari

  1. Porvrđujem tačnost ovog teksta! Važno je da su Aci Karatisti dali pet besplatnih mesta ispred hotela i još tri ispred kuće. On siroma nema, dabogda ušteđene pare potrošio za lekove.

  2. Narode krajnje je vreme uzeti govnjive motke u ruke, jer raja više davati ne može. Pročitajte svi Početak bune na dahije. Videćete sličnost.

  3. Hvala bogu pa nisam bacio dva računa od po hiljadu dinara kazni koji su mi naplatili ovi lešinari iz parking servisa,e pa gospodo moraće te da mi vratite pare.

  4. Nije problem naplacivati parking, veci je problem sto selektiraju i ne naplacuju svakome. Novica bese kupio prosle godine kartu za mesec dana. Ajde Nole sad ti i tvoj čopor da kupite ponovo. Zasmejavas narod i ponasas se kao da ti tata dao Kucevo na poklon.

  5. Na predlog Novice Janoševica zvanog vepar registrovan je PARKING SERVIS kako bi obezbedio sebi platu u JKP.Novica vepar je najveci manipulator i lazov,koji se svim sredstvima služi da opljačka građane Kučeva.

  6. Ha,ha,e Novice vepru,sad mi je jasno zašto ti je Aca karatista skinuo brnjicu sa njuške,kako bi mogo lepo da mu izriljaš njuškom zemlju u žardinjerama na terasi hotela pa da posle posadiš cveće koje Aca karatista i Bojović najviše vole a
    i tvoja muma paduri ga obožava a zove se kuranfil.

    1. Pa Nole ti bre treba da častiš što te unapredili pa više nisi direktor groblja 4 spomenika sada si direktor groblja 5 spomenika.Kada budeš rešio da častiš ne moj molim da me nudis sa onu švercovanu Rumunsku rakiju jer ako sazna Aco Perišić će se naljuti i prestaće da kupuje od tebe.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker