POŽAREVAČKA BOLNICA DESETKOVANA: 156 vakcinisanih medicinara zaraženi koronom, preminula tri pacijenta

U kovid bolnici u Požarevcu u sredu su preminula tri pacijenta – muškarac iz Malog Crnića star 78 godina, žena iz Kučeva stara 69 i žena iz Velikog Gradišta, stara 53 godine.

Svi su imali teške pridružene bolesti i preminuli su od komplikacija koje je izazvao kovid. U ovoj bolnici trenutno je na lečenju 117 pacijenata, od kojih je oko 60 odsto nevakcinisanih. Među njima najviše je starijih osoba i gotovo svi imaju neke hronične bolesti, pa su i kliničke slike teške. Dve trećine kovid pacijenata je na terapiji kiseonikom, a nema nijednog na respiratoru.

– Trenutno se 160 zaposlenih u Opštoj bolnici nalazi na bolovanju usled zaražavanja, od kojih 106 ima aktuelnu infekciju, 51 je na produženom bolovanju i četvoro je u izolaciji zbog kontakta sa obolelima. Najveći broj obolelih, više od 100, čine medicinske sestre, a od kovid pozitivnih radnika samo jedan se nalazi na bolničkom lečenju – rekao je Danko Nikolić, direktor Opšte bolnice.

On je napomenuo da im ovakva situacije predstavlja ogroman problem u organizaciji rada koji se danima odvija u otežanim uslovima. Zato apeluje na građane da budu odgovorni i shvate ozbiljnost situacije u kojoj se nalazi zdravstveni sistem Požarevca.

Kako su za TPKNEWS potvrdili iz Opšte bolnice u Požarevcu, svi zaraženi medicinari vakcinisani su sa dve doze, a jedan deo zaraženih vakcinisano je i trećom, buster, dozom vakcine protiv kovida.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker