OSUMNJIČENI PRIZNALI: Rasvetljena teška krađa u sportskoj hali na Srebrnom jezeru

Uspešnim radom Osnovnog javnog tužilaštva i policije u Velikom Gradištu, rasvetljena je teška krađa izvršena 2. novembra na Srebrnom jezeru, u objektu sportske hale u izgradnji.

Sportska hala u izgradnji u Velikom Gradištu/Foto: M.V.

Tom prilikom opljačkana je firma „Interfas“ iz Beograda, kojoj su nestali dizalica sa sajlom, cirkular, brusilica, bušilica. Efikasnom akcijom tužilaštva i policije, 7. novembra uhapšeni su Željko Jovanović (29) iz Bavaništa, opština Bela Crkva, i Mihajlo Gorunović (23) iz Pančeva.

Gorunović je radio jedno vreme u ovoj firmi, a Jovanović u njoj još uvek radi, pa je imao ključeve, koje je predao Gorunoviću. Prilikom pretresa kuće Gorunovića, 7. novembra, policija je pronašla ukradeni alat i opremu i vratila ih vlasniku. Osumnjičeni su uhapšeni 9. novembra i tada im je određeno zadržavanje od 48 časova. Gorunović je osumnjičen za tešku krađu, a Jovanović za tešku krađu u saizvršilaštvu.

Prilikom saslušanja, osumnjičeni su priznali dela za koja se terete. Na osnovu sporazuma o priznanju krivice, Gorunović, koji je povratnik jer je i ranije osuđivan, dobio je osam meseci kućnog zatvora uz elektronsko praćenje, a Jovanović osam meseci zatvora, uslovno na dve godine. Obojica su dužni da plate po 27.750 dinara za troškove postupka.

M.V.

PODRŽITE NAŠ RAD KOJIM KLIKOM NA REKLAMU HVALA!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker