NAPETO U KOSTOLCU: Sukob policije i zaposlenih u Autotransportu zbog smene direktora (VIDEO)

Do sukoba policije i zaposlenih, došlo je zbog smene direktora u kostolačkom izdvojenom preduzeću Autotransport.

Sukob policije i zaposlenih u kostolačkom izdvojenom preduzeću Autotransport nakon što su se petak pojavili novi predstavnici skupštine preduzeća sa namerom da održe sednicu i smene direktora Pericu Mojovića, i za novog vršioca dužnosti postave Dragana Kostića, člana gradskog veća Požarevca.

Predstavnici sindikata i zaposlenih su veoma burno reagovali, i zbog toga je intervenisala policija, koja je u kostolačkom izdvojenom preduzeću Autotransport došla u obezbeđenje novog direktora Dragana Kostića.

Predstavnik sindikata Borislav Borče Nikolić kaže da je nedopustivo da se neko pojavi sa namerom da preuzme firmu za 15 minuta, bez rasprave smeni direktora, postavi nekog ko ima podršku opštine i SNS-a i jednostavno ode.

“Problem Autotransporta je što nije politička firma. Što nije zapošljavao nikog, što ne volimo da primamo radnike da nam budu na teret jer ne znamo ni šta ćemo sa našima. To što neko ne može da uzima kajmak ovde, ja nisam kriv. To je sve skuvano ovde, kakva Vlada, kakvi bakrači”.

“Ako ovaj narod ne valja, koji vas je birao, uvezite narod iz Emirata. Nas pustite da crknemo. Nas ne maltretirajte. Imamo neko dostojanstvo. Juče su deca imala paketiće, a moja deca su videla miliciju. To je bruka i sramota”, rekao je on.

Nikolić tvrdi da je pečat preduzeća trenutno u tužilaštvu i da Autotransport ne može da radi i da zaposleni zbog toga ne mogu da prime platu.

Nikolić takođe kaže da u ponedeljak nameravaju da idu kod ministra energetike i kod premijera Vučića, da im oni objasne šta se zaista dešava.

Kako saznajemo par dana pre jučerašnje odluke o smeni direktora Autotransporta, takodje je smenjen direktor firme Georad, u Kostolcu , na isti ovakav način . Na mesto direktora Georada postavljen je novi direktor čiji je sin visoki funkcioner sns-a i član gradske uprave Kostolca.

TPKNEWS/M.L.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker