IGRAČICE RADA DALE IZJAVE: “Pesničenja nije bilo, Požarevljanka je držala bokser i pretila pištoljem”

Srpska fudbalska javnost ostala je šokirana nakon incidenta na meču Prve lige za žene na Adi Ciganliji, kada su fudbalerke Rada fizički napale koleginicu iz Požarevca.

Screenshot

Kako je “Sport Klub” preneo ranije, sukob igračica je trajao već neko vreme, još od meča Požarevca i Rada. Nakon pretnji i poruka putem Instagrama, sve je eskaliralo na meču između Požarevca i Zemuna u Beogradu, kada su Nevene Marković i Aleksandra Ubović, inače prvotimke kluba sa Banjice napale igračicu Požarevca Sofiju Ilić.

Sukob je nastao u trenutku kada je igračica Požarevljanki napustila teren.

„Gorana (kapiten Rada) je pitala da li imaju minut da popričaju, a ona je iz torbice koju je imala oko struka i na klupi, izvadila bokser. Ništa od ovog se ne bi desilo da nismo videli bokser. Nakon toga sledi moja burna reakcija, koja nije trebalo da bude takva, samo sam imala nameru da zaštitim saigračicu Goranu. Sofija i ja smo dobacivale jedna drugoj, ona je sve vreme skidala i stavljala bokser sa desne ruke. U žaru svega, prstima sam je zakačila po glavi i zbog toga bih se izvinula, jer nije bila moja namera da dođe do fizičkog kontakta“, istakla je Nevena Marković u pisanoj izjavi od 19. marta.

Sukob je potrajao, uz želju igračice Rada da bude stavljena tačka.

– Nisam mogla dugo da se smirim, impulsivna sam osoba, ranije nisam imala ovakve situacije, ni sa kim nisam u sukobu. Uzoran sam student i fudbaler, želim lepu i uspešnu budućnost, a ne ovakve situacije, koje mogu da utiču na moju karijeru. Na kraju su Gorana i Sofija popričale, koliko su mogle od roditelja. Sofija joj se izvinula i svako je otišao svojim putem. Izvinjavam se Sofiji, što sam je zakačila… – , zaključila je Nevena Marković.

U sličnom tonu – opisa činjenica, kajanja i izvinjenja – sročena je i izjava Aleksandre Ubović. Preko instagrama, dokumentovanim dokazima – dobila je više pretnji u nedelji posle gostovanja Rada u Požarevcu. Između ostalog, sukob je inicirao i „stori“ na profilu Sofije Ilić, potkrepljen slikom pištolja u rukama, skrivenog ispod stola. Igračica Požarevca, u izjavi dostavljenoj disciplincima tvrdi da je dotičan „stori“ star šest godina.

Screenshot

Sport klubu je dostavljena i instagram prepiska igračica. Uz „lomljenje kičme“, pominje se i „otvaranje lobanje“, dogovaranje mesta obračuna, uvrede, najava brzog viđenja i sukoba…

Uz to, “Sport Klub” je naveo da su igračice suspendovane do izricanja kazne, a postupak je označen sa naznakom “hitno”.

(Tpknews.com/Sport Klub)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker