ODREĐEN PRITVOR UBICI IZ KUČEVA: Priznao da je rođenog brata zadavio zbog žene!

U Višem sudu u Požarevcu određen je pritvor od 30 dana Ivanu Miliću (43) iz Kučeva, zbog osnovane sumnje da je 1. oktobra popodne rukama zadavio svog rođenog brata Mirka Milića (39).

Foto: Screenshot/Facebook

Pritvor mu je određen da ne bi uticao na svedoke, da ne bi ponovio delo i zbog uznemirenja javnosti.

Ivan je saslušan u prisustvu advokata dodeljenog po službenoj dužnosti i tada je priznao delo za koje se tereti. Zbog njegovog priznanja, očekuje se da se istraga brzo okonča i da se zakaže prvo ročište suđenja.

Inače, osumnjičeni je sa pokojnim bratom živeo u podrumu jedne zgrade u Kučevu, punom smeća i fekalija. Sa njima je živela i Olivera Novaković (47), koja je bila glavni uzrok svađe i ubistva. Pošto se oko 17 sati vratio iz kafane, Ivan je napao brata da živi sa njegovom ženom. Ovaj je uzvratio da je ona njegova žena, a onda je među njima započela svađa i tuča. Kada je brata zadavio rukama, Ivan je otišao ponovo u kafanu i tamo pred gostima izjavio „Ubio sam govedo“.

Ubrzo nakon toga slučaj je prijavaljen policiji, koja ga je pronašla i uhapsila, uz određenje pritvora od 48 sati. U daljem toku istrage, saslušaće se svedoci, a obaviće se i veštačenje mentalnog stanja osumnjičenog, da bi se utvrdilo da li je u trenutku izvršenja ubistva bio uračunljiv. Takođe, obaviće se i obdukcija tela ubijenog, u Zavodu za sudsku medicinu u Beogradu.

Iz izvora bliskog istrazi, saznajemo da je osumnjičeni u vreme zločina imao 1,96 promila alkohola u krvi. Da li je tada i njegov brat bio pijan, utvrdiće se obdukcijom.

Prema pričama komšija, braća su se često svađala i tukla i pozivala policiju, tako da je njima već duže vreme poznato da se oni nisu slagali. Za delo za koje se osumnjičeni tereti, propisana je kazna od 5 do 15 godina zatvora.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker