NEZADOVOLJNI PRESUDOM SUDA: I tužilac i branioci osuđenih zbog tragedije na Srebrnom jezeru podnose žalbe!

Tačno godinu dana nakon tragedije kada su se braća iz Rače Kragujevačke, Stefan (14) i Nikola Petrović (13) utopili u Srebrno jezero, kod Velikog Gradišta, Osnovni sud u tom gradu doneo je prvostepenu presudu kojom je osudio direktora i trenera OŠ “Karađorđe”, Zorana Jovanovića i Miloša Gajića, na po godinu dana kućnog zatvora, a vlasnike pedalina koje su iznajmili deci iz Rače, Milanku i Dragana Stanković iz Niša, na po dve godine zatvora.

Svi oni su se,optužnicom koju je zastupao Osnovni tužilac iz velikog Gradišta Saša Milojković, teretili za teško delo protiv opšte sigurnosti, za koje je zakonom predviđena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Izrečenom prvostepenom presudom nisu zadovoljni niti tužilac, niti branioci oštećenih koji su najavili, nakon dobijanja pisanog otpravka presude, da će se žaliti Apelacionom sudu u Kragujevcu.

Tužilac u Velikom Gradištu koji je zastupao optužnicu, Saša Milojković rekao je da će uputiti žalbu, jer je Osnovni sud doneo presudu kojom su optuženi dobili blage kazne u odnosu na težinu krivičnog dela za koje se terete.

– Za sve optužene tražio sam najmanje po dve godine zatvora, ali je Osnovni sud svima dosudio niže kazne. Zbog toga ću se žaliti Apelacionom sudu u Kragujevcu – rekao je Milojković, koji je optužnicu protiv četvoro osumnjičenih podneo 26. oktobra prošle godine.

Branilac direktora OŠ“Karađorđe“ iz Rače, Zorana Jovanovića, požarevački advokat Slobodan Cvetanović ne deli mišljenje tužioca iz Velikog Gradišta, već najavljuje da će po dobijanju pisanog otpravka prvostepene presude sačiniti žalbu i poslati je Apelacionon sudu, jer smatra da tužilac nije izneo nijedan dokaz protiv njegovog klijenta da je počinio krivično delo za koje je osuđen na godinu dana kućnog pritvora.

Slobodan Cvetanović

– Tužilac u Velikom Gradištu apsolutno nije dokazao krivicu moga klijenta, niti je izneo bilo kakav dokaz koji dokazuje krivicu mog klijenta. Ovakva presuda je, mislim, doneta radi umirivanja javnosti, a ne na osnovu iznetih dokaza. Zbog toga ću se žaliti Apelacionom sudu, gde ću izneti sve argumente koji dokazuju nevinost mog branjenika – kategoričan je advokat Cvetanović. On je rekao da će branioci i ostalih osuđenih podneti žalbe na prvostepenu presudu Apelacionom sudu.

TPKNEWS/M.Veljković

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker