Topolovnik i Majilovac okitili se priznanjima na “Susretima sela Srbije“(FOTO)

Zaslužnim pojedincima i organizacijama naše opštine koje su svojim stvaralaštvom doprineli razvoju sela uručena su prigodna priznanja na regionalnoj priredbi “Susreti sela Srbije“.

Susreti sela Podunavskog, Braničevskog i Pomoravskog okruga i Grada Beograda održani su 03. decembra u Lozoviku kod Velike Plane, u organizaciji Kulturno-prosvetne zajednice Srbije.

Opštinu Veliko Gradište predstavljala su dva sela, Majilovac i Topolovnik. Topolovničku ekspediciju činili su predsednik MZ Topolovnik Mirko Strejkić, predstavnik lovaca Boban Janković, predstavnik fudbalskog kluba Željko Paunović i članice “Udruženje žena Topolovčanke“.

Iako je “Udruženje žena Topolovčanke“ mlado, moramo da se pohvalimo da nisu zaostajale za drugima, starijim udruženjima. Šta više, njihov štand je bio veoma zapažen.

Sami susreti su bili organizovani tako da je prvo na repertoaru bio “okrugli sto” gde su predstavnici sela predstavljali svoja sela, govorili o problemima i teškoćama i planovima za budućnost. Nakon toga je u sali Doma kulture izvršena dodela priznanja zaslužnim pojedincima i organizacijama u selima, nakon čega je upriličen bogat kulturno-umetnički program.

Za kraj su domaćini organizovali ručak u sali Osnovne škole.

Za višegodišnji veliki doprinos komunalnoj izgradnji, duhovnom, kulturnom i sportskom razvoju sela, priznanja su dobili predsednica Mesne zajednice Majilovac, Milunka Aleksić, “Udruženje žena Topolovčanke“ iz Topolovnika, Folklorni klub „Stiški biseri“ i Lovačka sekcija iz Majilovca.

TPKNEWS/M. Lalić/Foto: Ivana Veljić Stanimirović

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker