POLICIJA IM NAPRAVILA ZASEDU: Lopovi pustošili imanja u Tribrodu, Donjoj Kruševici i Požeženu

Živorad Stefanović (68), zvani Živa Afrika, iz Dobre kod Golupca, i Đura Đurović (65) iz Kladova, uhapšeni su zbog sumnje da su izvršili više teških krađa i krađa.

Foto: M.V./Gettyimages

Posle isteka policijskog zadržavanja od 48 časova, oni su predati na saslušanje osnovnom javnom tužiocu u Velikom Gradištu, na čiji predlog im je Osnovni sud odredio pritvor od 30 dana i pokrenuo istragu za dela za koja se terete, a za koja im preti zatvor od jedne do osam godina.

Stefanović je saslušan u prisustvu advokata koga je sam angažovao, a Đurović u prisustvu advokata koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti.

Njima je pritvor određen da ne bi uticali na svedoke i da ne bi ponovili dela za koja se sumnjiče, jer su višestruki povratnici, ranije osuđivani na na više godina zbog istih dela.

Oni se sumnjiče da su tokom oktobra ove godine, na području Velikog Gradišta i Golupca, izvršili tri teške krađe i krađe u selima Tribrode, Donja Kruševica i Požeženo. Tokom jedne noći oni su kombijem, koristeći odsustvo vlasnika, došli na salaš u Požeženo i odneli sve metalne predmete, među kojima i kosilicu i frezu, a onda pobegli.

Na njivi u Tribrodu uzeli su cevi za navodnjavanje kupusa i karfiola, a onda su i u Donjoj Kruševici uzeli metalne i bakarne cevi za navodnjavanje. Ukradene predmete prodavali su otpadima.

Pošto je uočeno šta rade, policija im je napravila zasedu na njivi između Tribroda i Donje Kruševice i tada su uhvaćeni, dok su skidali ukradene cevi. Sumnja se da ima više oštećenih koji, iz nekog razloga, nisu prijavili krađe, pa ih tužilaštvo poziva da se jave, kako bi se utvrdilo da li su za njih odgovorna dvojica uhapšenih.

(Tpknews.com/M.V.)

PROČITAJ I

2 Komentari

  1. Da li je moguće da je Živa Afrika to radio? On je devedesetih godina bio glavni za šverc nafte iz Rumunije. Prodavao je i razna motorna ulja. Tada je finansijski bio “jak kao zemlja”.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker