PO STAROM OPROBANOM SCENARIJU: Kostolački SNS kartel sprema još jednu veliku krađu glasova na izborima

Prema poslednjim saznanjima insajdera, kostolački SNS kartel se priprema da po starom oprobanom scenariju kupuje glasove na predstojećim izborima od meštana u naselju Kanal, Ostrovo i Didino selo.

Foto: TPKNEWS

– Nemojte da dozvolite da vas ljudi iz kriminogenog miljea, aktuelni političari i lokalni prevaranti kupuju za flašu vina, kilogram brašna i litar zejtina i da budete taoci loših momaka koji pljačkaju državni budžet preko vaših glasova – rekao je jedan meštanin Kostolca.

Naime, na sastanku koji je bio održan u sredu 23. marta ove godine u popodnevnim časovima, gde je bilo reči o Kostolcu, prisustvovali su koordinator SNS Luka Petrović, Goran Janićijević – Čeda EMA, neformalni vlasnik restorana Vila Jelena 012, nekoliko puta hapšen zbog zloupotreba položaja i utaje poreza, Gafur Saćipi, takođe hapšen zbog zloupotreba službenog položaja i utaje poreza preko fantomskih firmi, Dejan Dražić poznat u javnosti kao Don Draža zelenaš i neformalni poverenik SNS za Kostolac i Serdžo Krstanoski, predsednik gradske opštine Kostolac i jedan od najnesposobnijih predsednika otkako ova opština postoji, on i njegovi saradnici su ovu malu opštinu napravili da izgleda kao zapuštena šupa.

Postoji osnovana sumnja, da se na prošlim izborima 2020. godine, ova navedena naprednjačka uigrana grupa pokazala kao veoma efikasna u kupovini glasova. Baza im je na dan izbora tada bila kladionica „Putnik“, a sad se skupljaju u kafe „Baltazar“.

Čeda EMA je tada bio glavni finansijer, a Serdžo, Don Draža i Gafur su bili operativci na terenu u pronalaženju glasova, pa je tako posle obavljenog posla, a da bi se odužili Čedi, Dejan Dražić kumovao zajedno sa Zoranom Milojevićem Zeljom da nadvožnjak koji je trebao da se ukloni u kostolcu dobije Čedina rodbinska firma “Imetak d.o.o” koja se bavi trgovinom ribe i mekušca. Veruje se da će se i na predstojećim izborima 3. aprila ponoviti isti scenario.

Zbog ovakvh likova koji gledaju samo ličnu korist, Kostolac je postao jedno ruglo, prljav, divlje deponije na svakom koraku i putevi razoreni. Svaka uigrana ekipa ima svog kurira ili spoljnjeg momka za određene poslove. Spoljni momak ove naprednjačke grupe je Srđan Radovanović – Roda, inače, Dražićev kurir i večiti dužnik, zapravo, pozajmio mu je novac na kamatu i tako mu vezao omču oko vrata.

Roda je umešan u svakoj čorbi, vodi infrastrukturne poslove u Kostolcu, sa investitorima se dogovara oko provizije i poslova u restoranu Dragulj i prevozi ugalj preko udruženja penzionera. Saša Pavlović, gradonačelnik grada Požarevca ima najviše poverenja u Rodu, njegov glavni taster i emisar, odnosno preko njega vlada Kostolcem, a ova mala opština u nikad gorem stanju.

Pitaju se mnogi, šta to toliko čvrsto povezuje ovu dvojicu, da li novac, kombinacije ili nešto drugo?

Pošto se bliže izbori za koji dan, sve je više nervoze u redovima požarevačkog SNS-a, Luka Petrović i izvesni Miki, nisu zadovoljni radom lokalnih odbora u Požarevcu i Kostolcu, skupili su gore – dole oko 21 hiljadu sigurnih glasova u Požarevcu, a po nekim spiskovima u Kostolcu imaju oko 3 hiljade sigurnih glasova. Nakon detaljne analize i provere spiskova, koordinatori SNS-a sumnjaju u iste spiskove koji su im dostavljeni jer ima puno nelogičnosti. Nakon provere dostavljenih brojeva telefona ima puno falš brojeva i imena koja se ne javljaju na telefon ili uopšte ne postoje.

Luka je na poslednjem sastanku zapretio svima ako loše prođu svi će biti smenjeni. Čak pojedini iskusni članovi SNS, kako kažu, bićemo zadovoljni da od 21 hiljade sigurnih glasova, glasa bar 15 hiljada. To je pokazatelj da se SNS suočava sa padom rejtinga, izgubili su poverenje građana, jer nisu ništa uradili za grad Požarevac i opštinu Kostolac, samo su se lično bogatili, nameštali tendere, zapošljavali familiju i uvećavali imovinu.

(Insajder Mile Sova)

PROČITAJ I

3 Komentari

  1. Ma oni su svi klošari najgori. Imaju srece sto je stara ekipa jakih momaka iz Pozarevca pobijena, umrla ili proterana, inace bi ovi nabrojani ostali na periferiji odnosno stocnoj pijaci i pili kabezu kod Čede. Jedino Shvaba ostao, ali oni ocito beze od njega, inače bi bilo šamaranja samo tako. Švabu za gradonačelnika!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker