“OVO IMA SAMO U KUČEVU”: Rajčiću, pa ko će sve ovo sada da plati?!

I dan danas nam odzvanjaju reči sadašnjeg predsednika opštine Kučevo dr Ivana Rajčića u izjavi za lokalnu televiziju povodom početka radova na presvlačenju asfaltom ulice Velimira Damjanovića, “Cenite nas po delima a ne po rečima”.

Foto: Screenshot eKučevo/Privatna arhiva

Ne bi tu bilo ništa čudno da Rajčić to nije izjavo čak nedelju dana pre održavanja konstitutivne sednice SO Kučevo u vreme dok je još uvek u tehničkom mandatu na funkciji predsednika opštine Kučevo bio Vladimir Stojanović koji je sa svojim timom obezbedio novac i sproveo tender za prikupljanje ponuda za asfaltiranje te ulice. Jedini zadatak dr Ivana Rajčića, Nenada Mikića i Violete Velimirović je bio poziranje pred kamerama i hvalisanje tuđim radom, ne obazirući se na to da im u tom trenutku nisu bili verifikovani ni odbornički mandati.

U drugoj godini vladavine dr Ivana Rajčića narod u Kučevu bi mogao reći “Cenimo vlast po nedelima i lažnim obećanjima”. Ovog puta se nećemo osvrtati na sve namete građanima od strane opštine kroz razne poreze, povećanju plata opštinskim funkcionerima za 30 posto, rasprodaji i poklanjanju opštinske imovine, nameštene tendere, zapošljavanju u javnim preduzećima bez konkursa, parking servisu, komunalnoj miliciji, lažnim umetnicima, uništenoj vladavini prava, korupciji i javašluku koji vlada. Naš cilj je da ukažemo na bezobrazno trošenje para poreskih obveznika kroz neplansko planiranje infrastrukturnih projekata.

Građani Kučeva koji stanuju u ulici Velimira Damjanovića, putnici namernici ali i svi oni koji odlaze u poseti gradskom groblju i do svojih imanja posle više godina čekanja i svakodnevnog obilaženja udarnih rupa u asfaltu, su pre nešto više od godinu dana dočekali da se ponovo asfaltira ova ulica. Predhodnih nedelju dana kao i puno puta do sada, radnici su počeli da prekopavaju ulicu zbog postavljanja gasnih instalacija. Revoltirani stanovnik ulice Velimira Damjanovića, poslao nam je fotografiju, na kojoj se vidi sveži prokop asfalta. Građani su nezadovoljni zbog prekopanog afalta koji im stvara saobraćajne probleme. Vodovodovodne i telekomunikacione instalacije su pokidane. Radnici JKP Kučevo su na terenu i nekako će sanirati prekide u vodosnabdevanju ali je velika bojaznost kako će funkcionisati telefoni, internet i kablovska televizija jer povezivanje kablova ne vrše stručna lica.

Dodatni problemi građanima su stvoremi prilikom ulaska u svoja dvorišta, a posebno zbog kiše koja je sabila zemlju i napravile kaljugu. – Ovo ima samo u Kučevu. Da li je moguće da nisu mogli da sve predvide pre asfaltiranja i ustanove sve opasnosti od potencijalnih havarija iako je čitava ulica bila razrovana. Ko će sve ovo da plati i da li će neko zbog ovakvih propusta da odgovara? – reči jednog od mnogobrojnih građana koji negoduju.

Većina građana nagađa da će ulica Velimira Damjanovića ali i sveže asfaltirani i tek popločni trotoari ponovo biti prokopani jer se očekuje da već početkom proleća a možda i pre, radnici kineske kompanije China Road and Bridge Corporation počnu da rade na zameni kanalizacione mreže. Asfaltiraj, cepaj, asfaltiraj u nedogled. Novac iz budžeta se nemilice troši, građani su sve siromašniji a uslovi za život u ovoj opštini su na granici nepodnošljivog.

Mnogi se u Kučevu pitaju, da li se nazire kraj bahaćenju, nestručnom vođenju opštine, prekrajanju budžeta, arčenju narodnog novca i raspodeli prema interesnim grupama?

(Dopisnik tpknews.com iz Kučeva)

PROČITAJ I

19 Komentari

  1. Jedini je način da preko tih radova napune svoje džepove narodnih para, ali Boga ima i on vidi sve. Neko će svoj najlepše godine života provesti iza brave,ali s obzirom da pola njih već imaju iskustva biće im lepo.

  2. Рајчић је потрчко Аци каратисти и Микићу. Далеко је он од председника кад се не пита ништа.

  3. Прича се по Кучеву да је Аца сређивао полагање испита на медицинском факултету Рајчићу преко његових црногорских веза. Да је неки лекар, радио би у струци а не у политици.

  4. Kao prvo Rajičić nije predsednik opštine on je sami potpisivač Mikić je kurir a pravi predsednik opštine je Aleksandar Perišić a pošto su njega prebili i zabranili mu povdatak u Kučevu ovi se još više izgubili.

  5. Možemo samo da predpostavimo šta će se desiti sa trotoarima po Kučevu,u svakoj normalnoj zemlji se prvo postavljaju nove cevi za vodu za kanalizaciju za telefon pa se tek onda rade trotoare i asvaltiraju ulice. Koji su ovu ludaci!

  6. Ko da planira kad većina rukovodstva opštine Kučevo su jedva završili srednju školu. Sumnjiv je i doktor iako ima medicinski fakultet

  7. Detaljan urbanistički plan je najveći problem Kučeva. Političari se uvek stavljaju ispred struke a trebalo bi biti obrnuto. Aca Karatista je trenutno predsednik opštine, urbanista,, komunalac, sportski i kulturni radnik i sve ostalo ali iz senke. Kako sam čuo on ima osnovnu školu i podeblji policijski dosije. Hotel Rudnik je pod izvršnom hipotekom a deo dugovanja u JKP Kučevo su mu otpisali. Navodno ima i ogromna dugovanja za struju. Porez na kvadraturu hotela verovatno nije ni prijavljen. On je čisti dokaz da nema pravne države i institucija Republike Srbije. Mali Rajčić je kolateralna šteta. Jednostavno hteo je da bude predsednik a nije sposoban za to. Mikić je slična priča kao i Aca Karatista samo u blažem obliku. Novica Janosevic je čovek koji je najzaslužniji za propadanje Kučeva. Nepismen, prost i veliki spletkaroš. Nije mnogo bolji od njih ni Ćuka koji je stvorio sve ove bitange. Sve u svemu veoma jadno rukovodstvo opštine

    1. Mogu vam slobodno reći da je vaš komentar odličan. Sve ste pogodili u centar. Ja nemam komentar ni raspravu sa mafijaškom bitangama. Ne mogu da budem kao oni, nema šanse da ih na bilo koji način podržavam i nikad ne bih bio u njihovoj koži.

  8. Жалосно али истинито. Улица Велимира Дамјановића је са једне стране прокопана због постављања цеви за гас. Моје домаћинство је било без воде због покиданих цеви. Из дворишта не излазимо јер испред капије имамо огроман шанац. Барем да су нас обавестили него само смо једно јутро видели машине да раде. Нисам чула да је неко хтео прикључак за гас али то није важно. Неко мора да узме новац за копање. Нико Рајчића и не ферма за ништа. Он није никакав лекар а камоли председник.

  9. Nema tu znaka jednakosti. Samo neintelignetni, u ovom sistemu, ostaju bez šifre, ostale sve žulja, od korumpirane administracije, preko vazduha lošeg kvaliteta, neuređene deponije, prljavog grada, uništavanja drvoreda, nekontrolisane seče šuma…kad tad, većina nas će pući, jer smo svi nad istom provalijom

  10. Напрдњачки квалитет. Огледало купљених диплома, некомпетенције, бахатости, партијског запошљавања доведеног до карикатуралности (шојићевштина), корупције и криминала. А на челу Жвалави Рајчић, Робија Микић, Шоми, Петрући, Дебелогузи Јанош и Ал Капоне Перишић

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker