POŽAREVAC PROTESTUJE ČETVRTI DAN: Zajednička šetnja građana, policije i članova omladine SNS-a (FOTO)

Kako odmiču dani protesti su sve organizovaniji. Četvrtog dana protesta građani Požarevca po običaju okupili su se na starom mestu ispod bilborda sa Vučićevim predizbornim plakatom.

Nakon okupljanja u zakazano vreme brže od prethodnih dana demostranti su se organizovali. Podeljena su zadužinja, dati transparenti nosiocima sa novim porukama i parolama, utvrđena maršuta kretanja kolone u šetnji i pročitani ciljevi i zahtevi protesta.

Na transparentima, koji su nosili mlađi učesnici protesta pisalo je: „nisu oni vlast već pozorište lutaka, domaći okupator uništava Srbiju, stop diktaturi, stop medijskom mraku, đavo, mali Alek, velika pljačka, dišem-ukini me“… Kolonu je predvodio mladić sa maskom na licu i megafonom u ruci, koji je davao ton šetnji i podizao atmosferu. U šetnji je krenulo uobičajnom trasom stotinak građana, ali tokom šetnje im se priključilo još puno njih, tako da je na polovini trase šetnje, po slobodnoj proceni, bilo nekoliko stotina demostranata.

Prema rečima, jednog starijeg građanina veterana demonstracija u Požarevcu i van njega, pored građana u šetnji je prepoznato nekoliko policajaca u civilu. – Vidiš onog u kožnoj jakni na kraju kolone. To je policajac. Znam ga dobro od pre 20 godina kada smo protestovali protiv tadašnje krađe glasova. Bio je u kordonu policije koji je bio formiran na ulazu i izlazu sadašnje pešačke zone, kako bi nas sprečili da idemo u šetnju. Mogu ti reći da je bio od jednih agresivnijih. Viđao sam ga i u kordonu u Beogradu, gde je sprečavao tamnošnje šetače da šetaju. Nadam se da je smekšao i da je izvukao pouke od pre, i da je uvideo da se ne može protiv naroda – priča ovaj šetač ne želeći da se predstavi, iz razloga da ne bi imao neke neželjene kosenkvence od strane policije zbog svoje „rečitosti“. Mlađi učesnici protesta prepoznali su nekoliko mladića i devojaka iz omladine SNS, ali nisu reagovali na njihovo prisustvo, već su to rekli malobrojnim novinarima izveštačima sa protesta.

Uz uobičajnu atmosferu potprešenu bukom iz razno raznih duvačko-udaračkih instrumenata, uzvikivane su uobuičajne parole. Najviše negodovanja ispoljili su prilikom prolaska Gradskog zdanja i sedišta SNS-a i SPS-a. Prilikom prolaska pored požarevačkog Centra za kulturu, demostranti su zastali i uz pojačanu buku svi u glas uzvikivali: „Hana, Hana, Ti si naša carica i Hana, mi te volimo“. Skandiranje je bilo posvećeno glumici Narodnog pozorišta, koja je dan ranije dobila nagradu kao najbolja glumica na Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanoviće“, i koja je svoju nagradu posvetila svim studentima i mladina koji ovih dana protestuju širom Srbije. Šetnju su nastavili dalje i produžili ulicom Radomira Vujovića pozivajući građane da i m se pridruže. Nakon sat vremena završili su protesno okupljanje tog dana i zakazali viđenje narednog dana u isto vreme i na isto mesto.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker