OSNOVNI SUD VELIKO GRADIŠTE: Ponovno suđenje za utapanje braće na Srebrnom jezeru

U Osnovnom sudu u Velikom Gradištu 25. jula zakazan je novi glavni pretres u ponovljenom suđenju optuženima za utapanje braće Stefana (14) i Nikole (13) Petrovića iz Rače, na Srebrnom jezeru 11. septembra 2016. godine.

Pedalina na Srebrnom jezeru i nastradala braća

Za ovu tragediju sudi se vlasnicima pedalina na kojima su se dečaci vozili, Milanki i Draganu Stankoviću iz Niša, direktoru Osnovne škole “Karađorđe” iz Rače, Zoranu Jovanoviću i školskom treneru dečaka Milošu Gajiću.

Bračni par je prvostepenom presudom od prošlog septembra osuđen na dve godine zatvora, a po godinu dana kućnog zatvora dobili su direktor i trener. Oni su terećeni za teško delo protiv opšte bezbednosti, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Svi optuženi žalili su se na presudu, što je Apelacioni sud u Kragujevcu uvažio, pa je u maju krenulo novo suđenje. Tada je jedan od dečaka svedoka promenio iskaz, jer je prvo rekao da su direktor i trener dozvolili kupanje na jezeru, a kasnije je tvrdio da su im to zabranili. Na pretresu 25. jula saslušaće se svi dečaci, jer to se do sada nije desilo, a treba utvrditi i kada je i gde autobus sa decom bio parkiran u blizini Srebrnog jezera.

Braća Stefan i Nikola stradali su kad su, sa još četiri druga, iznajmili pedalinu i otisnuli se na Srebrno jezero, iako su bili neplivači. U jednom trenutku, Stefan je skliznuo u vodu, pa je Nikola skočio za njim da mu pomogne, ali su ubrzo obojica nestali u jezeru. Za njima je skočio jedan njihov drug, pokušavajući da ih spase, ali u tome nije uspeo. Osnovno javno tužilaštvo u Velikom Gradištu za sve optužene tražilo je kaznu od najmanje dve godine zatvora.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker