SSP POŽAREVAC: Dok kriminalci oduzimaju zadužbinu Obrenovića u Ljubičevu, vlast ćuti

Stranke slobode i pravde u Požarevcu saopštila je danas da javni oglas o davanju u zakup legata i zadužbine Obrenovića nije u skladu sa zakonom, jer su prema stanju u katastru povereni na korišćenje JP “Ljubičevo”, bez čije saglasnosti niko nema pravo da ih izdaje drugim zakupcima.

SSP navodi da zbog neoglašavanja aktuelne vlasti u vezi ovako važnog pitanja pokazuje svu nezainteresovanost za poštovanje Zakona i vladavinu prava, pa se može pretpostaviti da se lokalna vlast nada da će ova tema pasti u zaborav.

U nastavku saopštenja se konstatuje da su građani ostali uskraćeni za odgovor na pitanje, kako piše, da li će umesto konja u padocima sledeće godine gledati kukuruz i suncokret, ili će biti primorani da plaćaju ulaz u Ergelu Ljubičevo nakon što neko prisvoji legat i zadužbinu Obrenovića pa izgradi etno selo na mestu gde se sada napasaju konji, a zbog čega hiljade ljudi i obilazi ovo izletište.

Zbog navedenog, Gradski odbor Stranke slobode i pravde Požarevac ukazuje da sporna odluka nije u skladu sa zakonom. Takođe se navodi da postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

– Da osnovi sumnje postoje govori i činjenica da se samo jedno lice javilo na licitaciji i izlicitiralo navedene parcele po veoma niskoj ceni, a da niko drugi nije ni učestvovao u licitaciji čime je legitimitet čitavog postupka doveden u pitanje – , kaže se u saopštenju.

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Pošto se kod nas ne poštuje Zakon da mi kao narod usvojimo Zskon Divljeg Zapada pa lepo lopove na grane a narod da se ujedini pa motke u šake da brani imovinu. Ako smo složni ne mogu nam lopovi i mafijaši ništa.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker