PIŠTOLJ JE BACIO U DUNAV: Zbog pucanja u “Kasini”, Fric osuđen na godinu dana i 10 meseci zatvora

Srđan Ivanović (42), zvani Fric, iz Velikog Gradišta, osuđen je u Višem sudu u Požarevcu na zatvorsku kaznu od godinu dana i 10 meseci, zbog izazivanja opšte opasnosti i zbog nelegalnog nošenja, držanja i korišćenja oružja.

Foto: Ilustracija

Ova presuda je pravosnažna, jer je doneta na osnovu sporazuma koji je optuženi postigao sa višim tužiocem, a Viši sud uvažio.

Krivična dela za koje se optuženi teretio, izvršena su 30. januara ove godine, u kafani „Kasina“ u Velikom Gradištu. On se u kafani nalazio u društvu brata Saše Ivanovića (55) i njegovog sina Ivana Ivanovića (26). Pošto su on i bratanac započeli svađu, umešao se vlasnik kafane, kome je Saša zapretio da će da donese „kalašnjikov“ i sve ih izrešeta.

Tada je njegov sin Ivan udarcem vlasnika kafane oborio na pod, a onda i njegovu sestru koja je prišla da mu pomogne. Srđan je tada izvadio pištolj i ispalio dva hica u pod.

Ivan je osuđen na sedam meseci zatvora zbog nasilničkog ponašanja, a izrečena mu je i trogodišnja mera zabrane komunikacije sa oštećenima, kao i zabranu prilaska kafani. Njegov otac osuđen je na tri meseca zatvora, uslovno na godinu dana. Srđan je sve do 12. marta bio u pritvoru, što će mu se uračunati u zatvorsku kaznu.

Inače, on je već bio osuđivan – pre desetak godina zbog otmice, a 2011. godine zbog učešća u tuči. Što se tiče pištolja kojim je pucao u „Kasini“, a koji nije pronađen, rekao je da ga je kasnije rasklopio i bacio u Dunav.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker