ZBOG KORONAVIRUSA: Zabrana ulaska u Srbiju strancima iz Italije, Švajcarske, delova Kine, Južne Koreje…

Vlada Srbije uvela je privremenu zabranu ulaska u Srbiju za strane državljane i osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Republike Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske.

Kako se navodi u saopštenju nakon sednice Vlade, uvedena je i preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom transmisijom COVID-19 kao i žarištima epidemije.

“Ovu situaciju je naše zdravstvo spremno dočekalo, preduzimajući sve neophodne mere kako bi broj zaraženih bio što manji. Zahvaljujući pravovremenoj i odgovornoj reakciji našeg zdravstvenog sistema broj obolelih od koronavirusa u Srbiji je četiri” , navodi se u saopštenju Vlade.

Kako dodaju, nema mesta panici i zabrinutosti jer je Srbija od samog početka reagovala odgovorno i pojačala kontrolu na graničnim prelazima, posebno na aerodromima.

“Poštuju se instrukcije Svetske zdravstvene organizacije kao i preporuke naših epidemiologa koji su se decenijama edukovali za ovakve epidemiološke situacije, a pojedini od njih su imali I lično iskustvo u postupanju u sličnim situacijama”, navodi se u saopštenju.

Vlada Srbije pozvala je građane da isključivo prate savete struke.

“Ministarstvo zdravlja Republike Srbije sa Institutom za javno zdravlje Srbije Dr Milan Jovanović Batut, mrežom zavoda za javno zdravlje i nadležnim zdravstvenim ustanovama prati epidemiološku situaciju izazvanu novim koronavirusom u Republici Srbiji i svetu i shodno novim saznanjima i preporukama Svetske zdravstvene organizacije izdavaće obaveštenja za javnost i uputstva za postupanje zdravstvenim ustanovama i drugim nadležnim organima i institucijama”, navodi se u saopštenju.

Ranije danas Ministarstvo zdravlja saopštilo je da su četiri osobe zaražene koronavirusom u Srbiji.

(Tpknews.com/Insajder)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker