POTVRĐENA PISANJA TPKNEWSA: Nadležni u Velikom Gradištu, ćutali i namerno širili koronu!

Epidemiološka situacija u Braničevskom okrugu je nepovoljna, kaže doktorka Zorica Mitić, epidemiolog Zavoda za javno zdravlje Požarevac i navodi da je u poslednje dve nedelje jula zabeleženo 120 novih sučajeva korona virusa.

Screenshot

Koliko takva situacija izaziva zabrunutost ona je potkrepila činjenicom da je u tom okrugu od početka marta do kraja juna bilo 174 slučaja, a da je za poslednje dve nedelje jula 120.

Povećanje obolelih najviše se beleži u Požarevcu, Velikom Gradištu i Petrovcu na Mlavi, koji je na kraju juna imao sedam obolelih, a sada ih ima 48.

U požarevačkoj bolnici, koja je u kovid sistemu proteklih 10-ak dana, smešteno je 211 ležećih pacijenata, od čega njih 130 iz Braničevskog okruga.

Inače, o drastičnom povećanju broja obolelih u opštini Veliko Gradište TPKNEWS je nagoveštavao još pre dve nedelje. Međutim komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije Dragan Milić, i direktorka Doma zdravlja u Velikom Gradištu dr Ljiljana Stevanović, zbog turističke sezone i velikog broja turista koji dolaze na Srebrnom jezeru, krili su pravu brojku obolelih, a epilog tog prikrivanja, je drastično povećanje broja obolelih u opštini Veliko Gradište.

Podsetimo da svi koji ne budu postupali po odlukama, naredbama i uputstvima koje je izdala Republika Srbija, zbog pandemije koronavirusa, čeka zatvorska kazna i do 12 godina, što je u ovom slučaju prikrivanjem pravog broja obolelih, namerno širiena zaraza COVID-19.

(Tpknews.com/RTS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker