ŠTA MISLITE: Kakva je razlika između “najgoreg ovozemaljskog ološa”, Milića i gradištanskih naprednjaka?!

Milić i njegovi naprednjaci još jednom su, i po ko zna koji put, propustili priliku da nam na vlastitom primeru pokažu šta to znači biti odgovoran političar i kako se vodi ozbiljna politika.

Foto: Ilustracija

Kakve su konsekvence tog poraza? Nikakve.

Ako je Milićeva politika nakon 20 godina njegove vladavine doživela poraz, onda sudbinu te iste politike mora da dele i njegovi saradnici. U jednoj normalnoj zemlji, može se očekivati da on demisionira, da izađe iz sveta politike i posveti se nekom civilnom zanimanju.

No, nije Milić samo nama, običnim građanima, uskratio priliku da nešto naučimo nego je i članovima svoje stranke uskratio priliku da baš na njegovom primeru vide kako se u praksi ponašaju odgovorni političari i Veberovi učenici. Umesto da prihvati sve konsekvencije što ih poraz podrazumeva, on je, gle perverzije, kritikovao svoje stranačke pajtaše što se ponašaju isto kao i on.

NEODGOVORNO

Dakle, u ponedeljak na sednici Skupštine opštine Veliko Gradište na kojoj naš dragi predsednik nije bio prisutan, u ciničnom pokušaju da nam se naprednjaci revanširaju u vezi našeg pisanja o spremljenim otkazima za dva nepodobna direktora, u zadnjem trenutku promenili su mišljenje i prihvatili statute direktora Kulturnog centra Branke Veličković i direktora Narodnog muzeja Dragana Bogičića. Na sednici nije bilo otkaza, ali je zato bilo verbalnog darivanja za direktorku JKP “Dunav” Ljubicu Mitić i njenog vernog tehničkog direktora Stojana Vučkovića.

I gle čuda, čim su u utorak ujutru stranački pajtaši podneli raport svom šefu kako je protekla sednica, i posebno skrenuli pažnju u vezi verbalnog darivanja, on ih je odmah nazvao i kritikovao što se ponašaju isto kao i on.

U potpunosti razumemo gradištanske naprednjake. Kapiramo da u ovom slučaju morali su da reaguju iz dva razloga – prvo, zato što još uvek ne mogu da se pomire sa činjenicom da su stalno pod našom prismotrom i, drugo, zato što svaki drugi gradištanski naprednjak u sebi vidi obdarenog Afroamerikanca.

Pravo pitanje, dakle, nije zašto su naprednjaci reagovali na naše pisanje, nego šta bi bilo da nisu reagovali?

Da nisu reagovali, učinili bi transparentnom i respektabilnom razliku između sebe i ološa. Ali oni su reagovali. Možda zato što nikakva razlika i ne postoji.

Jer, da postoji, ne bi od Milića tražili da, i pored svih debakla koje je imao do sada, ostane i dalje na čelu opštine, i time Gradište osudi na dalje poraze.

(TPKNEWS)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker