AUSTRIJA NAJAVILA RIGOROZNE KONTROLE: Na “radaru” gastarbajteri iz Srbije koji se vraćaju sa odmora iz otadžbine

Austrijski ministar finansija Magnus Bruner najavio je, s obzirom na to da je afrička kuga trenutno vrlo aktivna u nekim balkanskim zemljama, da će u narednim nedeljama biti uvedene prioritetne provere putnika iz balkanskih zemlja, posebno iz Bosne i Hercegovine i Srbije.

Foto: EPA

Naime, prioritetna kampanja proveravanja sprovodi se u saradnji carine i Ministarstva zdravlja. Cilj je “stvoriti svest, posebno među putnicima, da je uzimanje mesa iz zemalja koje nisu članice EU zabranjeno i da podleže carinjenju i proveri”, kaže Bruner, a piše oe24.at.

Austirijski mediji navode da je afrička kuga posebno raširena u Bosni i Hercegovini, kao i u Srbiji i da postoji realna opasnost posebno zbog povećanih putovanja tokom božićnih i novogodišnjih praznika.

Dalje se navodi da je zabranjeno preuzimanje takvih proizvoda, uključujući sirovu šunku, kobasice ili mesne namaze, iz zemalja van EU.

Ove mesne prerađevine mogu se uneti samo iz zemalja članica EU, naravno pod uslovom da su i tamo podvrgnute odgovarajućem veterinarskom pregledu.

(Tpknews.com/oe24.at)

PROČITAJ I

Jedan komentar

  1. Iz Mađarske uđite u Slovačku, a iz Slovačke u Austriju. Tako ćete izbeći kontrolu. Mada i tamo ima austrijske policije, ali ne zaustavljaju vozila sa austrijskim tablicama.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker