CQB MAJSTORI: Požarevljani na seminaru na Tajlandu (VIDEO/FOTO)

Proteklog vikenda predstavnici požarevačkog CQB i Ving chun kluba, Dejan Mikić, Dušan Radojković i Nenad Rajković, učestvovali su na seminaru CQB Majstora Božidara Gaberšeka u Bangkoku, na Tajlandu.

Sa kolegama iz Makedonije, Goranom Andonovim i Emilom Nikolovskim, takođe dugogodišnjim učenicima majstora Gaberšeka, bili su jedini predstavnici Jugoistočne Evrope na ovom velikom događaju.

Seminaru su prisustvovali brojni majstori iz Francuske, Nemačke, Engleske, Švajcarske, Hong Konga, Tajlanjda, Malezije, Australije, Singapura, svi predstavnici Gabersekove Internacionalne CQB organizacije.

Većina njih su vrhunski stručnjaci u domenu fizičko-tehničkog obezbeđenja imovine i lica, kao i bodigard zaštite u svojim zemljama.

Gaberšek već duže vreme živi i radi na Tajlandu, gde obučava specijalne jedinice kako njihove vojske i policije, tako i jedinice Kineske armije. Na seminaru je preneo svoje 40-godišnje iskustvo u domenu borenja i realnog pucanja.

Održana je obuka iz samooodbrane i realnog pucanja pištoljem i puškom kao i taktika i strategija bodigard obuke uz korišćenje vozila.

Naši predstavnici su asistirali majstoru i pokazali vrhunske rezultate u prezentaciji svog znanja i umeća.

Na kraju obuke dobil su licence za obučavanje i najviše rangove kao priznanje za pokazano znanje i umeće. Posebno priznanje, orden, dobili su od domaćina, majora tajlandske armije, koji je obučavao specijalne jedinice, snajperiste i policiju, koji je samim tim priznao Gaberšekov sistem obuke na najvišem nivou.

Na kraju seminara dogovoreno je okuplljanje instruktora naredne godine u organizaciji požarevačih instruktora u Požarevcu.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker