VELIKO GRADIŠTE: Potpisani ugovori sa izbeglim licima za kupovinu kuća (VIDEO)

Predsednik opštine Veliko Gradište, Dragan Milić, potpisao je u petak, 20. januara, sa predstavnicima porodica izbeglih lica sa teritiorije opštine Veliko Gradište koja do sada nisu stambeno obezbeđena, ugovore o dodeli bespovratne pomoći za kupovinu seoske kuće sa okućnicom.

Ugovore, kojima su za ove porodice obez­be­đe­na traj­na stam­be­na reše­nja, potpisalo je sedmoro korisnika, na osnovu Sporazuma o donaciji, zaključenog između Banke za razvoj Saveta Evrope i Republike Srbije, u okviru Regionalnog stambenog programa, odnosno Podprojekta, zaključenog 2015. godine između Komesarijata za izbeglice, JUP-a Istraživanje i razvoj d.o.o. i opštine Veliko Gradište. Po odluci o dodeli ugovora o grantu po javnom pozivu opština Veliko Gradište dobila je 77 hiljada evra za kupovinu sedam seoskih kuća sa okućnicom.

Od 12 prijava, koliko je na konkurs podneto, opštinska komisija za izbor korisnika pomoći za rešavanje stambenih potreba izbeglica kroz kupovinu seoskih kuća i dodelu paketa pomoći odbila je pet prijava iz razloga što predmetne kuće nisu ispunjavale osnovne uslove za život.

Na konačnoj listi reda prvenstva našli su se Dragica Mihajlović, Zoran Đipalo, Branko Aleksić, Husein Mujkić Simić, Ljubomir Rakić, Dane Došen i Jovanka Kolundžija, a kako ni ovom prilikom sve izbegličke porodice nisu stambeno zbrinute, opština je najavila pokretanje još jednog konkursa za dodelu pomoći za kupovinu seoske kuće budući da bez pomo­ći lokal­ne samo­u­pra­ve ne mogu da realizuju traj­na stam­be­na reše­nja.

Vred­nost dodeljenih sredstava za kupovinu seo­skih kuća je 9.500 evra, a korisnici ih ne mogu otuđiti u periodu od pet godi­na.

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker