VUČIĆ PRELOMIO: Nema vanrednih parlamentarnih izbora!

Nema ništa od vanrednih parlamentarnih izvora! Srbiju na proleće očekuju samo izbori za novog predsednika Republike, a vanredni parlamentarni izbori o kojima se proteklih dana spekulisalo neće biti održani.

Lider naprednjaka i kandidat za predsednika Srbije Aleksandar Vučić prelomio je da će biti stabilnija situacija u državi ukoliko se održe samo izbori za šefa države.

Vanredni parlamentarni izbori neće biti održani u aprilu, zajedno sa predsedničkim.

Prema nezvaničnim informacijama, premijer i lider SNS Aleksandar Vučić trebalo bi najverovatnije sutra da javnosti, ali i političkim partnerima i rivalima, saopšti odluku da će biti raspisana samo trka za predsednika države.

Vladajuća koalicija je proteklih dana bila podeljena oko toga da li bi trebalo da se i ove godine, istovremeno sa predsedničkim, održe i izbori za republički parlament.

Maja raspisuje izbore do petka

Predsednica Skupštine Maja Gojković trebalo bi do petka, 3. marta da raspiše izbore za predsednika Srbije. Zakon o izboru šefa države predviđa da predsednički izbori moraju da se raspišu 90 dana pre isteka mandata predsednika, tako da se okončaju u narednih 60 dana. Mandat aktuelnom predsedniku Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja. Prethodnih nedelja najavljene su kandidature Vučića, Šešelja, Saše Jankovića, Vuka Jeremića, Boška Obradovića…

TPKNEWS

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker