POKUŠAJ UBISTVA FUNKCIONERA SNS: Pucano na pomoćnika gradonačelnika Požarevca Dragana Kostića

U subotu uveče na automobil marke „Škoda-fabija“, vlasništva gradske uprave, kojim je upravljao pomoćnik gradonačelnika i potpredsednik SNS-a u Požarevcu, Dragan Kostić pucano je iz, za sada, neutvrđenog oružja.

Dragan Kostić

U automobilu, kako saznajemo, pored Kostića kada je pucano, nalazilo se još jedno lice kao suvozač. Srećom, niko nije stradao niti je ko povređen, već je pričinjena samo manja materijalna šteta u vidu naprsnuća zadnjeg vetrobranskog stakla.

Kako smo saznali napad na Kostićev automobil desio se u subotu, oko 21 čas, u Ratarskoj ulici u Mesnoj zajednici Burjan.

– Kostić i njegov drug vraćali su se sa neke svetkovine iz sela Kasidol gde je on kao pomoćnik gradonačelnika od rukovodstva te Mesne zajednice preuzeo neko priznanje i zahvalnicu gradu, zbog angažovanja u proslavi seoske manifestacije. Kostić je pre nego što je vratio auto na opštinsko parkiralište, pošao da drugara odveze kući u Burjan. U blizini njegove kuće čuo se prasak, nalik na pucanj petarde i lomljava stakla. On je zaustavio automobil i video da je auto oštećen. Vidno uznemiren pozvao je policiju koja je došla na lice mesta i napravila uviđaj. O kakvom se oružju radi, za sada se ne zna, niti ko je i zašto pucao na lokalnog funkcionera. Istragom će se utvrditi sve okolnost – priča naš izvor dobro upućen u slučaj.

Motiv napada nije utvrđen, mada se spekuliše da je to namerno urađeno zbog sukoba dve struje u SNS-u, koji ovih dana kulminira u Požarevcu. Već izvesno vreme preko društvenih mreža, mahom sa lažnih profila, Kostiću je na razno-razne načine prećeno, govoreći mu da mu je sveća skoro do kraja dogorela i da mu se bliži kraj. Kostiću su najviše pretili, kao i potpisniku ovog teksta, sa lažnih profila Šćepan Mali, Luka Laban, Novak Ivanović, Nikola Topuzina, Dalibor Lukić…te je na policiji da otkrije ko i zašto stoji iza ovih profila.

Inače, zvaničan komentar o ovom događaju od policije nismo uspeli da dobijemo.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker