SVE SU RADILI SISTEMATSKI: Dve Srpkinje i jedan Srbin uhapšeni u Švajcarskoj, došle kao čistačice, a ustvari…

U Švajcarskoj je policija uhapsila dve Srpkinje i jednog Srbina pod sumnjom da su sistemski u tu zemlju dovodili žene i izrabljivali ih.

Ilustracija

– Više žena su prisilili da rade satima bez pauze, prisilno ih zatvarali i mizerno im plaćali. To je optužba protiv dve žene i jednog muškarca iz Srbije koji se odnedavno nalaze u istražnom zatvoru u Kantonu Bern – piše “Neue Zürcher Zeitung” dodajući da državno tužilaštvo vodi istragu protiv tih troje osumnjičenih ne samo zbog izrabljivanja, nego i zbog sumnje u trgovinu ljudima.

U članku se dalje navodi mišljenje švajcarskog udruženja za borbu protiv trgovine ljudima FIZ da se kod opisanog slučaja ne radi ni o pojedinačnom slučaju niti je postupak osumnjičenih nov. Navodi se slučaj jedne žene iz Afrike, koju novine nazivaju Nuria, koju su tri muškarca angažovala kao čistačicu i koja je “u više kućanstava morala čistiti ili paziti na decu ili negovati stare osobe. Više poslodavaca je od nje zahtevalo i seksualne usluge”, prenosi Dojče vele.

– Za vreme kratkih pauza Nuria je spavala na kauču u stanu muškaraca. Kao plata obećano joj je 400 franaka mesečno. Ali, ni taj sitni iznos ona nikad nije dobijala u potpunosti. Posrednici su od toga odbijali novac za hranu, transport i ležaj.

U vezi sa slučajem troje uhapšenih osoba iz Srbije se u članku dalje navodi:

– U koordinisanoj akciji sredinom januara policija je uhapsila ne samo počinioce zločina nego i sedam žena koje su izrabljivane. Prema dosadašnjim saznanjima one su morale bez slobodnih dana i pauza crnčiti u turističkim mestima Sanenu i Gštadu. Pretpostavlja se da su žrtve tamo zapošljavane u hotelima i gastronomskim objektima. Prema iskustvu moguće je da istraga na svetlo dana donese još neke slične slučajeve – citira NZZ portparola policije u Bernu Kristofa Gnagija.

(Tpknews.com/Alo)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker