Da li Teodosić košarkaški kamp TEO4 sa Srebrnog jezera izmešta na drugu lokaciju?

Proslavljeni košarkaš Miloš Teodosić pravi košarkaški kamp na Divčibaru

Predsednik opštine Veliko Gradište Dragan Milić: „Čuo sam da Teodosići grade neke objekte na Divčibarama ali je istina da kamp TEO4 radi punom parom i da je u toku šesta smena sa 130 polaznika“.

Kamp Teo4 2018

U poslednje vreme kolale su priče da naš proslavljeni reprezentativac Miloš Teodosić svoj košarkaški kamp TEO4, koji je otvorio pre dve godine na Srebrnom jezeru kod Velikog Gradišta, zajedno sa svojim bratom na planini Divčibare, kod Valjeva, gradi objekat namenjen obučavanju mladih košarkaša. Špekuliše se da on namerava da svoj kamp na Srebrnom jezeru proda i da pod istim imenom ga otvori na pomenutoj lokaciji. Ove informacije dobijale su na znazi činjenicom da ove godine Teodosić, kao prethodnih godina, nije organizovao zvanično otvaranje kampa uz prisustvo medija i košarkaških reprezentativaca, gde je javnosti prezentovao, uz pokazne vežbe mladim polaznicima kampa, kako funkcioniše kamp i buduće planove vezane za njegov rad. Teodosić je, navodno, prema razno-raznim pričama bio nezadovoljan odnosom lokalnog rukovodstva prema njemu kao nosiocu projekta košarkaškog kampa TEO4. Upućeniji u ta dešavanja govorii su da je Teodosić hteo da pored hotela čiji je on vlasnik, hteo da u svoje vlasništvo upiše i četri košarkaška terena prekrivena tartan podlogom, kao i prateće objekte. Prema njihovim rečima Teo je hteo da ima i udeo u vlasništvu novo izgrađene sportske hale, čiju izgradnju u potpunusti preko lokalne samouprave finansira Vlada i nadležna ministarstva.

Tražeći odgovor za te informacije obratili smo se prvom čoveku opštine Veliko Gradište, Draganu Miliću. U razgovoru sa njim on nam je potvrdio da braća Teodosić na Divčibaru grade nekakav objekat, ali da ne zna zašta je namenjen. Ujedno demantovao je glasine da Teodosić napušta Srebrno jezero naglašavajući da je trenutno u kampu šesta smena košarkaške obuke, gde se u svakoj smeni košarkaši obučavaju oko 130 polaznika, dečaka i devojčica iz Srbije, regiona i čitavog sveta. – Ove godine kamp TEO4 već je obučio oko 1.000 budućih košarkaša i košarkašica, među kojima su bili i moji unuci, tako da glasine da Teodosić napušta sa svojim kampom Srebrno jezero i da ga seli na drugo mesto, jednostavno nisu tačne. Ove godine pored dece iz Srbije bilo je poleznika iz Hrvatske, Slovenije, Grčke, Slovačke, Litvanije, Letonije…čak i iz Kine i radi se punom parom. Teodosić redovno obilazi kamp, na veliku radost prisutne dece, i zajedno sa svojim kolegama košarkašima demonstrira im košarkaške poteze. Poslednji put bio je sa Bobijem Marjanovićem. Doduše, ove godine nije javno, uz prisustvo medija, otvarao početak sezone na kampu, što je dovelo u sumnju da se nešto loše dešava u vezi sa radom kampa –, objašnjava prvi čovek Velikog Gradišta šta se trenutno dešava u Teodosićevom košarkaškom kampu. On nam je rekao da su svi košarkaški tereni i pomoćni objekti, kao i buduća sportska hala u vlasništvu opštine i da su sa Teodosićem zaključili ugovor o poslovno tehničkoj saradnji. – Teodosić u vlasništvu ima objekat hotela i ime brenda kampa, dok ostali objekti su u vlasništvu opštine. Mi te objekte njemu dajemo pod zakup za korišćenje, dok on snosi i sve komunalne troškove. Opština ima od njega veliku dobit u smislu markentinga. Neprocenjiva korist je za nas reklama kampa koja ide na svim domaćim i svetskim televizijama u udarnim terminima, gde se pominje naša opština kao mesto gde Teo obučava mlade košarkaše. Zbog toga na Srebrnom jezeru u poslednjih godinu dana izgrađeno je 200-300 apartmana, što je ogroman uspeh –, naglašava Milić.

Dragan Milić

Milić je istakao da je završena prva faza radova na izgradnji sportske hale i da će se u drugoj završiti radovi na izgradnji terena, svlačionica, tribina i pratećih objekata, tako da će na proleće, biti u funkciju i da će naredna sportska sezona biti bogatija za ovaj kapitalni objekat. – Hala će imati 1.700 kvadrata korisnog prostora i biće u potpunosti spremna da u narednoj sezoni primi sve zainteresovane sportove. Pored košarkaških terena hala će imati i odbojkaški, tako da će biti multi funkcionalna. Pregovaramo sa Slobodanom Kovačem proslavljenim odbojkaškim asom koji potiče sa ovih prostora da otvori odbojkaški kamp. Pregovori idu u dobrom pravcu i nadam se da će Srebrno jezero pored košarkaškog imati i odbojkaški kamp – otkriva nam Milić planove za razvoj sportskog turizma. On nam još rekao da je srednjoročni plan opštine na čijem je čelu da se što više razvije sportski turizam i da u tom pravcu i izgrađuju potrebne sportske objekte. – Pored postojećih košarkaških terena, republičkog Veslačkog centra i novoizgrađene hale u planu nam je da na jesen u hotelu Danubia izgradimo zatvoren bazen, a od Fudbalskog saveza Srbije tražimo da nam pomognu da na jezeru izgradimo i fudbalski teren sa pratećim objektima, pogotovu što imamo uspešnu saradnju sa proslavljenim španskim Fudbalskim klubom Selta iz Viga, kako bi zaokružili izgradnju sportske celine na Srebrnom jezeru. Kada realizujemo sve te planove ostvarićemo preduslov za uspešni sportski turizam, koji bi trebalo da bude vodeća privredna grana opštine u kojoj bi se zaposlilo dosta mladog sveta i na taj način sprečili njihovu migraciju – apostrofirao je Milić.

Hala u izgradnji

Što se tiče moguće prodaje košarkaškog kampa Milić kaže da Teodosić može da proda samo hotel, ali da će kamp u budućnosti raditi bez obzira ko je vlasnik, jer za to ima sve potrebne uslove. – Duboko sam uveren da će Teodosić i dalje ostati na Srebrnom jezeru, jer je on ikona srpske košarke i kao takav je neprocenjiv u smislu marketinga i reklame za opštinu.

M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker