POSLE 17 GODINA REŠEN ZLOČIN U ZAJEČARU: Ženu ubio kamenom, zakopao je i pobegao u Italiju!

Misteriozni zločin u Zaječaru rešen je posle 17 godina! Brutalno ubistvo Slavice Manić iz Zaječara tavorilo je kao nerešen slučaj sve dok se otisci Predraga Dž. (54) iz Zaječara, koji je u Italiji robijao zbog bludničenja nad decom, pre tri dana nisu poklopili sa DNK tragovima sa mesta zločina!

Srpska policija je Predraga Dž. (54) iz Zaječara, posle proterivanja iz Italije uzela otiske radi provere zbog čega je pobegao iz zemlje i da li se pre toga ogrešio o zakon!

– On je posle poklapanja DNK tragova uhapšen zbog navodne povezanosti sa ubistvom u Zaječaru. Rezultat DNK testiranja ukazuje na to da je Predrag Dž. najverovatnije umešan u ubistvo koje se dogodilo pre 17 godina. Prema nezvaničnim informacijama, osumnjičeni je ostavio DNK tragove na mestu ubistva i mestu gde je telo zakopano, a ti tragovi su se poklopili sa analizama koje su urađene posle njegovog izručenja u Srbiju – otkriva izvor upućen u slučaj.

Slučaj Slavice Manić, čije je brutalno ubistvo 1999. potreslo Srbiju, potvrdilo je da se DNK tragovi ne mogu sakriti ni posle gotovo dve decenije i da okrivljeni pre ili kasnije budu otkriveni.

Nesrećna Slavica je ubijena u oktobru 1999. sa više udaraca kamenom po glavi.

Telo je posle brutalnog premlaćivanja zakopano na periferiji grada.

Njene jauke niko nije čuo, a zločinac je uspeo da se izvuče i pobegne.

Leš je slučajno otkriven, a detaljni uviđaj je trajao nekoliko sati.

– Policija je uzela uzorke krvi sa mesta gde je telo bilo zakopano, kao i sa odeće i tela ubijene. U blizini tela nađeno je nekoliko sitnica, koje policija nije htela da otkriva, verujući da će jednog dana biti krunski dokaz. Sa rezultatima obdukcije pokojne Slavice Manić stigli su i DNK počinioca zločina. U tom trenutku, policija je imala DNK, ali ne i osobu sa kojom je mogla da ih uporedi – navodi izvor.

Policija je operativnim radom skupljala informacije ko se kretao u blizini zločina i ko bi mogao da ima kontakt sa žrtvom. Saslušani su svi iz njenog okruženja, ali nije bilo pomaka.

– Posle 17 godina, italijanska policija je obavestila Srbiju da proteruje čoveka koji je tamo izdržao kaznu zbog seksualnog napastvovanja dece. To je bio signal da treba proveriti da li je pre napuštanja zemlje i ovde počinio neko zlodelo. Tragovi sa mesta misterioznog zločina poklapaju se, navodno, sa DNK tragovima osumnjičenog – navodi naš sagovornik blizak istrazi i dodaje da će u nastavku istrage biti otkriveni svi detalji.

Prioritet policije

Rasvetljavanje ubistva Slavice Manić bilo je prioritet u radu zaječarske policije.

– Policija Zaječara je na godišnjim radnim sastancima, na kojima je analiziran rad inspektora za krvne delikte, utvrđivala prioritetne zadatke za narednu godinu. Prioriteti u radu bili su rasvetljavanje ubistva sudije u Knjaževcu, kao i ubistva na bazenu u Zaječaru i ubistva Slavice Manić – kaže izvor.

DNK tragovi se ne mogu sakriti

Veštak za DNK analizu kaže da rukavice mogu da smanje ostavljanje DNK tragova, ali da ne mogu potpuno da zaštite osumnjičene.

– Ljudi bukvalno rasipaju DNK tragove oko sebe! Primera radi, ako je neko imao rukavice ili fantomku tokom pljačke ili ubistva, ne znači da nije ostavio tragove. Možda se počešao po glavi na mestu zločina ili je suviše „tečno“ pričao, pa su njegovi tragovi ostali okolo i da li je te rukavice bacio u neposrednoj blizini, a to je kasnije vrlo bitno za otkrivanje zločinca – objašnjava veštak.

TPKNEWS/Alo!

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker