SRPSKI NARKO-KAFEDŽIJA IZ BEČA: Barnić je zelenašio, terao pevače da nastupaju džabe, davao im drogu…

Predrag Barnić (43), poznati srpski ugostitelj iz Beča rodom iz Smedereva koji je uhapšen sa pet kilograma droge, pored narkotika, bavio se i zelenašenjem.

Foto: Screenshot/Privatna arhiva

Kako saznajemo, Barnić je mnogim našim pevačima i poznatim ličnostima pozajmljivao novac na kamatu, a ukoliko nisu vraćali dug na vreme ili nisu mogli da mu isplate, morali su da nastupaju kod njega besplatno u lokalima po glavnom gradu Austrije!

– Estrada je u panici posle saznanja da je Barnić bio ne samo narko-diler kog je policija pratila nekoliko godina već da se bavio mnogim mutnim poslovima, naročito zelenašenjem. Takođe, sumnja se da je radio za policiju i da je cinkario mnoge mušterije i saradnike. Veruje se da je nekim ljudima sa estrade davao i drogu – kaže naš sagovornik blizak istrazi.

Podsetimo, Barnić je uhapšen pre nekoliko dana sa više od pet kilograma droge i oružjem, a prilikom hapšenja pokušao je da pobegne. U njegovoj kafani u Beču održavane su proslave i venčanja gastarbajtera, a nastupale su i brojne estradne zvezde iz Srbije i regiona, među kojima je i njegov blizak prijatelj Radiša Trajković Ðani, kao i Dejan Matić, Rade Kosmajac i mnogi drugi.

Barnić je zvanično bio omiljeni ugostitelj i prijatelj brojnim Srbima u ovoj zemlji, ali i poznatim ličnostima iz sveta sporta, biznisa i glume. Međutim, postoji i druga strana poslovanja ovog Smederevca. On se, pored ugostiteljstva, kako se sumnja, bavio i narkoticima i zelenašenjem.

Javna je tajna da su se kod Predraga zaduživali mnogi Srbi, naročito estradne zvezde. Najmanja suma koju je neko od njega pozajmio bila je 10.000 evra. Barnić je davao pare i šakom i kapom, ali uz ozbiljne kamate. Ukoliko bi pevači kasnili s vraćanjem novca ili mu uopšte nisu vraćali, morali su da mu pevaju besplatno.

Uhapšeni ugostitelj je, prema rečima našeg izvora, imao je posebnu prostoriju u sali za proslave.

– Pevači iz Srbije dolazili su kod Barnića, koji im je ugađao kao da su kraljevi, još im je davao pare, a nekima, kako se sumnja, i drogu. Neki od pevača znali su i po tri dana da sede u toj prostoriji. Mnogi su potom i pozajmljivali pare od njega i upadali u problem zbog kamata, pa su morali da kompenzuju nastupima – objašnjava izvor i dodaje: – Posao mu je dobro išao sve do pre godinu i po dana, kada je zapao u ozbiljne finansijske probleme. U tom trenutku mnogi su mu okrenuli leđa, dok mu je kriza zbog korone znatno oslabila promet u restoranu – , kaže izvor.

Austrijska policija napravila je nameštaljku Barniću tako što je tajnog agenta namestila da bude kupac kokaina u njegovoj kafani. U akciji specijalnih jedinica Kobre Barnić je pokušao da pobegne s kokainom, ali je ubrzo uhapšen.

– Policija je zaplenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, 5.300 evra u kešu, „kalašnjikov“, dva pištolja marke „glok“ i „bereta“. Srbin se tereti za trgovinu drogom i oružjem, ali i za pretnje policiji – naveo je ranije Hojte.

Inače, zakonski vlasnik restorana je Barnićev stric, jer uhapšeni nema legalne austrijske papire.

REKLAMIRAO NASTUPE PEVAČA

l Na Fejsbuk stranici Barnićevog restorana nalaze se brojni plakati na kojima su naši popularni pevači najavljivali gostovanje u njegovim lokalima u Beču. Najavljivani su nastupi Tee Tairović, Saše Kovačevića, Peđe Medenice, Lapsus benda i mnogih drugih.

– Predrag Barnić je bio jedan od glavnih organizatora nastupa naših pevača, brojni poslovi išli su preko njega. Tako su se reklamirali nastupi estradnih zvezda preko jednog od njegovih restorana na društvenim mrežama – kaže naš izvor.

(Tpknews.com/Kurir)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker