PRIJEM MINISTRA ZDRAVSTVA: Zahvalnost zaposlenima iz kovid bolnica

U Srbiji je trenutno 260 zdravstvenih radnika zaraženo virusom korona, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar i dodao da se 13 njih nalazi na bolničkom lečenju, dok ostali imaju blažu kliničku sliku.

Ministar Zlatibor Lončar

“U Srbiji je trenutno 260 zdravstvenih radnika zaraženo virusom korona, njih 13 nalazi se na bolničkom lečenju, dok ostali imaju blažu kliničku sliku. U ustanovama socijalne zaštite trenutno je zaraženo 247 osoba, a da je toga 72 zaposlenih“, rekao je ministar zdravlja Zlatibor Lončar, na prijemu koji je organizovo u Požarevcu, za zaposlene iz 12 kovid bolnica.

To su bolnice u Požarevcu, Smederevu, Smederevskoj Palanci, Petrovcu na Mlavi, Zaječaru, Majdanpeku, Ćupriji, Paraćinu, Jagodini, Kladovu, Boru i Negotinu.

Lončar je istakao da virus korona nije oslabio, on je među nama, ali mere koje se sprovode daju rezultate i zbog toga ne smemo da se opustimo.

„Čeka nas ozbiljna jesen, kada virus korona može da se ukrsti sa sezonskim gripom. Dok se ne pojavi sigurna i bezbedna vakcina protiv korone najbolja zaštita je sprovođenje preporučenih mera – nošenje maske, održavanje distance, higijena ruku“, rekao je ministar.

Zdravstveni radnici na prijemu

Prisutnima su se obratili i direktor Opšte bolnice u Požarevcu, Danko Nikolić, načelnica Infektivnog odeljenja ove ustanove Vesna Filipović i načelnica odeljenja pneumoftiziologije Opšte bolnice u Paraćinu, Snežana Zlatković.

Vesna Filipović napomenula je da je u požarevačkoj kovid bolnici najmlađi pacijent imao 18, a najstariji 95 godina. Takođe, napomenula je da se broj pacijenata u kovid bolnici postepeno smanjuje.

M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker