POTPUNA OBUSTAVA RADA: Rudari iz Resavice u ponedeljak stupaju u štrajk zbog malih plata

Izvršni odbor Sindikata radnika JP PEU Resavica odbio je predlog Ministarstva rudarstva i energetike za povećanje zarada i doneo odluku o potpunoj obustavi rada od 19. decembra, rekao je FoNetu predsednik Izvršnog odbora tog sidikata i predsednik Štrajkačkog odbora Nebojša Milenković.

Foto: Privatna arhiva

On je kazao da će se štajk organizovati u krugu rudnika, uz poštovanje minimuma procesa rada koji obebeđuje sigurnost ljudi i movine, a trajaće do ispunjenja zahteva.

Na štrajk smo se odlučili zbog veoma niskih plata rudara koje su manje od republičkog proseka i zaista su neprihvatljive za ljude koji rade jedan od najznačajnijih poslova u Srbiji, rekao je Milenković.

On je naveo da je prosečna plata rudara 65.000 dinara i da nisu mogli da prihvate minimalističku ponudu resornog ministarstva.

Bez obzira na korektne razgovore sa ministarkom i njenim timom, nismo mogli da prihvatimo njihov predlog za povećanje zarada, rekao je Milenković.

Dodao je da je za sutra zakazan novi sastanak u ministarstvu i da se „rudari nadaju da će se naći rešenje za postojeći problem“.

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker