GOLUBAČKI OPŠTINARI POKUŠALI DA GA RUŠE: Bratstvo manastira Tumane pomaže bolnicu u Požarevcu (VIDEO)

Bratstvo manastira Tumana sa prijateljima obezbedilo je četiri dekontaminatora vazduha gradskoj bolnici u Požarevcu u iznosu od 1.157.049.60 dinara.

Screenshot Facebook

– Namena ovih aparata sastoji se u eliminaciji bakterija i virusa u prostoru. Na ovaj način smo želeli da ukažemo da je crkva uvek uz svoj narod, ne samo rečju već i delom. Ovaj aparat je nešto što će bolnici u Požarevcu biti i u trenutnoj, a i u drugim situacijama od koristi. Vreme je i prilika da budemo jedni za druge tu, u činjenju dobra. Tumanski Svetitelji na daleko su poznati kao pomoćnici naroda u bolesti i nevoljama. I ovo je delo njihove ljubavi u ime Gospodnje. Ovo je jedna u nizu akcija misionarskog centra “Sv. Jakov Tumanski” pri manastiru Tumanu. Realizovana je sa blagoslovom episkopa braničevskog Ignatija – poruka je tumanskog igumana oca Dimitrija.

МАНАСТИР ТУМАН НА ДЕЛУ УЗ НАРОД Братство манастира Тумана са пријатељима обезбедило је четири деконтаминатора ваздуха…

Posted by Dimitrije Plecevic on Уторак, 14. април 2020.

Podsetimo se, pored svih dobrih dela koje je bratstvo manastira Tumana do sada ostvarilo, ima i onih kojima to smeta, kao što su golubački opštinari koji do sada ni jednom još uvek nisu posetili ovu svetinju, ali zato ulažu svu snagu da obustave njenu obnovu, jer im “smeta svetinja i bratsvo zbog novca koji oni ne kontrolišu”.

DRAMA U MANASTIRU TUMANE: Čelnici lokalne samouprave hoće da ruše Srpski Ostrog!

KO ČUVA A KO UNIŠTAVA MANASTIR TUMAN: Odgovor igumana Dimitrija Golubačkim opštinarima

U septembru 2017. godine, predsednik opštine Golubac, dr Nebojša Mijović, otišao je korak dalje, kada je sa svojim saradnicima pokušao da ruši ozidano korito reke, zoološki vrt, novu salu, gostoprimnicu, letnju kuhinju i obnovljenu isposnicu Svetog Zosima. Njihov cilj je tada bio da se zaustavi napredak svetinje i da se iz nje istera bratstvo kako bi oni mogli da kontrolišu narodne priloge.

OGLASILI SE OPŠTINARI: Opština Golubac ne sprečava obnovu manastira Tumane već po zakonu pomaže njegovu gradnju!

Na sreću, golubački opštinari nisu tada računali na veliku reakciju i osudu javnosti, a ni na uslišene molitve vernika i oca Dimitrija od strane Svetog Zosima i Jakova i arhanđela Gavrila. Tako da su odustali od te prvobitne namere.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker