DRAMA U MANASTIRU TUMANE: Čelnici lokalne samouprave hoće da ruše Srpski Ostrog!

Manastiru Tuman kod Golubca koji je skriven u nedirnutoj prirodi, okružen sa svih strana lepotom Božje tvorevine, koji je bio paljen i obnavljan, sada preti nova opasnost, i to od samih čelnika iz opštine Golubac.

Kako saznajemo, inicijativom čelnika iz opštine Golubac, danas je u manastir bila inspekcija. Manastiru Tumane se zamera čitava obnova koja se do sada odvijala na njemu.

Dok se vrh države i crkve trude da očuvaju manastire na Kosovu i Metohiji dotle u slobodnoj zemlji Srbiji opštinari golubački ulažu svu snagu da obustave obnovu manastira Tuman. Smeta im svetinja i bratsvo zbog novca koji oni ne kontrolišu.

Kako je za TPKNEWS rekao otac Dimitrije: – Predsednik opštine Golubac se već godinama trudi da spreči obnovu sa svojim ulizicama. Smeta im verovatno što ne mogu da kontrolišu narodne priloge kojima se obnavlja manastir. Sada hoće da nam ruše korito reke i obnovljenu isposnicu Svetog Zosima – kaže otac Dimitrije i dodaje: – Cilj opštinara je  da se zaustavi napredak svetinje i da se iz nje istera bratstvo kako bi oni mogli da kontrolišu narodne priloge. Molimo sve vernike za molitvenu podršku. Neka Sveti Zosim i Jakov i arhanđel Gavrilo presude pravedno. Ako smo mi kao bratstvo manastira krivi, zbog obnove neka nemamo blagoslov ni ovoga ni onoga sveta, ako nas goni sujetna gordost pojedinaca, neka njima sudi Bog. Hristos po sredi nas! – kazao je otac Dimitrije.

Otac Dimitrije moli sav blagoverni narod da se okupi oko 8:00 časova U PONEDELJAK 18. septembra 2017. godine. Dok se budu u ponedeljak u 8:00 časova popisivali objekti za RUŠENJE u manastiru Tumanu (ozidano korito reke, zoološki vrt, nova sala, gostoprimnica, obnovljena isposnica i letnja kuhinja).

– Molimo narod da se okupe na Svetu Liturgiju. Ne dajmo da diraju svetinju koju narod obnavlja. Zahvalimo se Svetom Zosimu čija je Tuman kuća, koji iz dana u dan leči bolesti i nemoći u narodu!!!! –

Manastir Tuman, do danas nimalo izbledelo a narodno predanje vezuje ga za ime proslavljenog junaka Miloša Obilića i nehotično ranjavanje Svetog Sinaita Zosima, tako da ova braničevska svetinja predstavlja istinski biser – zadužbinu kosovskog zaveta, van Kosova. U njoj se na poseban način oseća lepota vekovnog iskustva, pomešanog sa mirom nedirnute prirode i, što je najvažnije, sve to je upotpunjeno živim prisustvom blagodati Božje, koja se izliva na sve one koji sa verom pohode ovu duhovnu oazu.

TPKNEWS

PROČITAJ I

7 Komentari

  1. Тополовник, какво је то питање “шта не одговара у наслову”? Па чији је Оcтрог него сpпрски? Имаш ли макар један разред школе? Као да нека америчка шпијунчина пише, каквог ли идиота имате ту да ми је знати! Па такви као ти и хоће да руше јер не знају шта је шта, само иду около и ко муве без главе! Ако га почасте ручком у манастиру има да га брани до крви, ако му не дају ручак има да га руши јер он НЕ ЗНА ШТА ЈЕ СВЕТИЊА! Свака част на глупости, неукости и необразованости, заиста РЕДАК ПРИМЕР!!!

  2. Како то да новине у Србији, које нису за хрватску мањину, нису на званичном српском језику?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker