NEĆE BITI PROTESTA ZBOG ĐUBRIVA: Ratari postigli dogovor s Ministarstvom, Požarevac će “odrešiti kesu”

Poljoprivrednici iz Braničevskog okruga odustali su od protesta i blokade koji je najavljen za danas zbog situacije sa đubrivom.

Screenshot

Naime, Udruženje poljopivrednika Stig, Požarevac, postiglo je dogovor sa Ministarstvom poljoprivrede.

Dogovor podrazumea da su na teritoriji Braničevskog okruga obezbede dovoljne količine azotnih đubriva uz najpovoljnije cene u ovom trenutku. Predsednik udruženja “Stig” Nedeljko Savić rekao je da su u Ministarstvu poljoprivrede imali sastanak sa ministrom Branislavom Nedimovićem i dodao da su tom prilikom dobili predloge kako da prevaziđu svoje probleme.

“Te predloge smo izneli na sednici našeg udruženja na kojoj je odlučeno da prihvatimo ponudu resornog ministarstva, a ta ponuda podrazumeva da sutra u 10 sati u veliku salu Doma kulture Požarevac dođu predstavnici ministarstva koji će da objasne ljudima kako da dođu do mineralnog đubriva uree po ceni od 750 evra”, rekao je Savić.

Kako je ranije rečeno, poljoprivrednici iz Braničevskog okruga su od Ministarstva dobili dva predloga.

“Dobili smo predlog da grad Požarevac izađe sa subvencijom kojom će poljoprivrednicima pokriti razliku između 750 evra i tržišne cene. Prve količine đubriva koje su nam neophodne bile bi obezbeđene za sedam dana, a drugi deo do 10. marta”, rekao je Savić.

Kako je rekao, čitava procedura bi išla preko Agrogloba, jer oni imaju logistiku kako da prebace tu količinu đubriva.

“U Zavodu za poljoprivredu Požarevac, ratari bi pisali količine đubriva koje su im potrebne. Druga opcija je da dobiju profakturu sa kojom će u banci moći da dobiju kredit i nakon toga da novac takođe bude prebačen preko Agrogloba kako bi dobili potrebne količine đubriva”, naveo je on.

PROČITAJ I

Jedan komentar

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker