IZ EPS-a PORUČUJU: Ko ne potpiše predaju strujomera, odgovaraju za ispravnost i održavanje!

Operator distributivnog sistema EPS Distribucija, objavio je da, u skladu sa Zakonom o energetici, preuzima sve strujomere i instalacije, a time i obavezu i troškove njihovog održavanja. Plan je da se u upravo započetoj fazi preuzme 650.000 mernih uređaja u Srbiji.

Navodi se i da, potrošači ne moraju da potpišu ugovor o preuzimanju, ali u tom slučaju oni ostaju odgovorni za ispravnost i održavanje opreme i uređaja.

Prethodnih dana na adrese građana stizala su obaveštenja od “EPS distribucije” da je potrebno da zaključe ugovor kojim ODS preuzima merne uređaje, merno razvodne ormane, priključne vodove, instalacije i opremu u ormanima.

Našoj redakciji obratili su se pojedini potrošači koji imaju kuće i, kako su naveli, sami su finansirali dovođenje struje do svojih domova. Neki su za to svojevremno izdvojili 4.000-5.000 nemačkih maraka. Zanima ih kako sada ODS postaje vlasnik nečega što su oni platili.

Na ovo pitanje iz EPS-a su samo poručili, da ukoliko korisnici sistema ne potpišu ugovor o preuzimanju, ostaju odgovorni za ispravnost i održavanje mernih uređaja i navedene opreme, što znači da će snositi sve buduće troškove.

Iz EPS-a takođe ističu da potrošači nemaju nikakve izdatke u vezi sa preuzimanjem strujomera i opreme. Taj postupak, kako navode, ne znači istovremeno i zamenu postojećih mernih uređaja, već će se to raditi u skladu sa propisima. Čitav proces odvija se po fazama. Od ukupno 3,7 miliona mernih mesta, “EPS distribucija” je do sada preuzela njih oko 600.000.

OSAM DANA ROK ZA POTPIS

– Obaveštenje o preuzimanju mernog uređaja i opreme, kao i ugovor u dva primerka, dostavljeni su korisnicima sistema na adresu uručenja računa za električnu energiju – objašnjavaju u EPS-u.

Jedan potpisan primerak ugovora potrebno je vratiti nadležnom ogranku “EPS distribucije” na naznačenu adresu, u roku od osam dana. Ugovor može potpisati samo korisnik sistema ili osoba koja ima zakonsku punomoć. Ukoliko neko nije kod kuće ili iz opravdanih razloga ne potpiše u roku od osam dana, moći će i naknadno to da uradi.

Jedan komentar

  1. Ja sam to potpisala pre nekoliko godina. I kad je morao da se skine uklopni sat sa ormarića rekli su mi to je njihov posao, i skidanje i nameštanje. Uklopni sat je popravljen i trebalo ga je postaviti ponovo u ormarić. 4 dana sam čekala radnike Elektrodistribucije da dodju. Ciča zima a meni dve TA peći rade na skuplju struju Onda je na moj poziv dva puta dolazio radnik i oba puta mi saopštio da nema alat za montiranje. Pozvala sam komšiju i on mi je montirao uklopni sat rekavši da nikakav poseban alat ne treba. Kad sam se žalila drugom radniku Elektrodistribucije na čudno ponašanje njegovog kolege on je malo ćutao pa mi onda rekao: Trebalo je da mu daš 5 evra. Toga se zaista nisam ni setila a nebi mu ni dala jer su mi oni sami rekli da je to njihova obaveza. Toliko o njima!

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button
Close
Close

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker