AKO SNS OPET POBEDI NA IZBORIMA: Dogodine ogromne subvencije Za poljoprivredu!

Budžetom za 2024. godinu za poljoprivredu je planirano šest odsto poreskih prihoda Srbije za sledeću godinu i iznosi 104,7 milijardi dinara, što je smanjenje za 9,6 milijardi u odnosu na ovogodišnji rebalans, izjavila je danas Marija Filipović iz sektora budžeta Ministarstva finansija.

– Od ukupnih rashoda za subvencije najviše je opredeljeno za poljoprivredu i to 48 odsto, odnosno 88 milijardi dinara. Najveća su izdvajanja kod Uprave za agrarna plaćanja, 64 milijarde i to je novac za subvencije proizvođačima kroz premije za mleko, podsticaje za biljnu i stočarsku proizvodnju i slično – , rekla je Filipović na sednici Odbora Skupštine Srbije za poljoprivredu.

Navela je da je za IPARD mere predviđeno nešto više od šest milijardi dinara, za mere ruralnog razvoja oko osam milijardi, a Upravi za veterinu, odnosno za zaštitu zdravlja životinja nešto više od tri milijarde dinara.

Kako je kazala, budžetom za narednu godinu planirani su ukupni rashodi od 2.237 milijardi dinara, a prihodi i primanja su planirani u iznosu od 2.041 milijardi ili 7,2 odsto više nego što je rebalansom predviđeno za ovu godinu, prenosi Tanjug.

Filipović je pojasnila da su rashodna sredstva planirana između ostalog za povećanje plata i penzija, izgradnju najvećih infrastrukturnih objekata, ublažavanje energetske krize izazvane ratom u Ukrajini.

– U strukturi ukupnih prihoda poreski prihodi čine 1.758 milijardi dinara ili 86 odsto, a neporeski 246,6 milijardi dinara odnosno 12,1 odsto. Projektovani deficit je 2,2 odsto bruto društvenog proizvoda a javni dug se smanjuje i do kraja sledeće godine zadržava na nivou od 51, 7 odsto BDP-a – , rekla je Filipović.

(Tpknews.com/Tanjug)

3 Komentari

  1. Ne znate sta pisete! Vazno da se pred moguce izbore spominju milijarde. Subvencije su predvidjene budzetom u iznosu od 9000 din. gde su 18.000 din???

    Koja su dodatna umanjenja, jeste li vi svesni vremena i prostora gde se nalazite!?

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker