PRAVOSNAŽNA PRESUDA: Policajcu iz Požarevca, za ubistvo bivše žene 13 godina zatvora!

Apelacioni sud u Kragujevcu potvrdio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je saobraćajni policajac Dejan Stojiljković (37) iz Požarevca osuđen na 13 godina zatvora za ubistvo bivše supruge Jelene Šindrić (29).

Time je Apelacioni sud odbacio žalbe i višeg javnog tužioca i branioca optuženog i potvrdio presudu koju je donelo krivično veće, na čelu sa sudijom Gordanom Vidojković. Optužnicu je zastupao zamenik višeg javnog tužioca, Slobodan Kovačević, a optuženog je zastupao advokat po službenoj dužnosti Slavica Mitrašinović. Za krivično delo ubistvo, za koje se optuženi teretio, maksimalna kazna je 15 godina, ali je on dobio dve godine manje jer je priznao izvršenje i izrazio kajanje.

Ovaj zločin desio se 9. marta prošle godine, ispred kapije Jeleninog nevenčanog supruga Branka Kovčića u Požarevcu, s kojim je ona započela zajednički život pošto je napustila Dejana. On ih je sačekao u rano jutro, pri povratku iz grada i u Jelenu ispalio tri hica iz pištolja, dok je Branku rekao da sa njim nema ništa i neka se on skloni.

Viši sud Požarevac

Jelena i Branko bili su zajedno na radu u Salcburgu, ali su se vratili na kratko, radi regulisanja pasoša. – Oko tri sata iza ponoći sačekao nas je ispred kapije moje kuće. Nisam ga odmah prepoznao, bio je mrak. Čim je Jelena kročila iz auta, on je potegao pištolj. Jelena ga je preklinjala: „Nemoj, molim te.“ Krenuo sam da ga sprečim, i tad je ispalio tri hica u nju. Potrčao sam za njim, ali sam se brzo vratio da pokušam da pomognem Jeleni. Međutim, bilo je kasno za to. Na rukama mi je umrla – ispričao je očajni Branko dan posle zločina.

Venac na mestu ubistva

Pokojna Jelena Šindrić je iz familije Andrejić u Majilovcu, a njen brat od strica je pokojni Đorđe Andrejić (13), za čije je ubistvo bila optužena njegova majka Marina. Ova je prvo bila osuđena na 20 godina zatvora, a kasnije je oslobođena zbog nedostatka dokaza. Jelena je iz prvog braka, u kojem je bila pre Dejana, ima ćerku, a ćerku ima i on, takođe iz prethodnog braka.

TPKNEWS/M.Veljković

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker