ČERUPANJE DRŽAVE: Rok za završetak radova na rekonstrukciji Doma zdravlja u Kučevu produžen do kraja septembra ove godine

Posle dugogodišnjeg čekanja 6. maja, tačno na Đurđevdan prošle godine započeli su radovi na rekonstrukciji Doma zdravlja u Kučevu. Na osnovu potpisanog ugovora i po izjavama rukovodstva opštine, radovi su trebali da budu završeni najkasnije do januara 2023. godine, odnosno 240 dana (8 meseci) od početka radova.

Dom zdravlja Kučevo/Foto: eKučevo

Za rekonstrukciju i energetsku sanaciju Doma zdravlja odvojeno je 281.162.240,56 dinara ili oko 2.403.000,00 evra. Sredstva za realizaciju ugovora obezbeđena su u skladu sa Sporazumom o bespovratnim sredstvima između KfW-Nemačke razvojne banke iz Frankfurta na Majni i Republike Srbije.

Izvođač radova je firma „Modulor“ iz Beograda, a za rekonstrukciju Doma zdravlja angažovala je radnike iz Indije i nekoliko radnika iz Srbije. Poslednjeg meseca u prošloj godini angažovana je kao podizvođač i jedna preduzetnička građevinska firma iz Kučeva.

Iz novogodišnjeg intevjua predsednika opštine Kučevo dr Ivana Rajčića, shvatili smo da će građevinska firma „Modulor“ iz Beograda probiti dogovorene rokove a kao novi rok za završetak svih radova određen je kraj septembra ove godine. Ako pak govorimo o razlozima zbog kojih se na rekonstrukciji Doma zdravlja radi tako sporo, odnosno sa velikim kašnjenjem u odnosu na zadate rokove treba ih tražiti u onima koji sprovode taj posao ali i u lokalnoj samoupravi ili jednostavno treba zamaskirati trošenje tako velike sume novca?

Predsednik Aleksandar Vučić prilikom posete Kučevu u prvoj polovini 2019. godine, je obišao Dom zdravlja u Kučevu, i obećao okupljenim građanima da će država obnoviti tu zdravstvenu ustanovu, a da će građani imati, de fakto, potpuno nov Dom zdravlja. U taj projekat biće uloženo više od 130.000.000,00 dinara ili oko 1,1 miliona evra.

Zanimljiva je poruka Aleksandra Vučića koji se nakon posete Kučevu obratio i okupljenim građanima u Požarevcu i narodu Srbije kojima je uputio snažne poruke “Srbija se ne plaši, a sa lopovima i fašistima nema priče”.

Dve godine posle nasilnog preuzimanja vlasti, cena radova na rekonstrukciji i energetskoj sanaciji Doma zdravlja skače sa predviđenih 130 miliona dinara ili oko 1.100.000,00 evra na neverovatnih 281.162.240,56 dinara ili oko 2.403.000,00 evra.

Nakon svega mi smo ostali u čudu, nije nam jasno ko su nasilnici (“fašisti”) i da li su “lopovi” oni koji su hteli da obnove Dom zdravlja za 130 miliona dinara ili ovi koji isti taj posao rade za skoro 282 miliona?

Nezvanično kako saznaje Insajder Mile Sova, u vezi regularnosti ove investicije KfW-Nemačka razvojna banka iz Frankfurta na Majni, pokrenula je istragu.

(Tpknews.com/S.A.)

PROČITAJ I

17 Komentari

  1. Ha,ha,u ciji dzep ce da ode tih “malih”milon i trista hiljade evra.Emina direktorka tek pravi šou.Izašla je u susret Aci Perisicu pa je tajno u kasnim vecernjim satima primila u Dom zdravlja preko 50 Milogoraca iz Crne gore da se vakcinisu iako je znala da se nisu vakcinisali svi gradjani opstine Kucevo jer ih nije bilo dovoljno.Za uzvrat joj je Milogorac Perisic ucinio uslugu i spasao joj gu*icu u aferi izdavanja laznih potvrda o vakcinaciji praveci da ona nije ucestvovala u tome i da nema pojma.Ha,ha,ha.

  2. Насилници су они који су по инструкцијама Дарка Глишића, претили одборницима а то су Аца Каратиста који каже да је Вучићев човек, Иван Хотелски, робијаш Микић, лажни стручњак Дрикић и остали олоши који су помоћу паравојних формација Кобре насилно преузели власт!

  3. Ček,ček,pa pored Vučića nije manipulator i lopina Ivan hotelski već Vlada Stojanović.Znači Ivan hotelski se kiti tudjim perjem.

  4. E ljudi moji nisam znao koliko je mutava Emina direktorka Doma zdravlja,pa ona ne ume da sastavi prosto proširenu rečenicu🤣

  5. Mogli su sa tolikim parama da izgrade još jedan dom zdravlja. Čisto sumnjam da i zamena kanalizacije košta 11 miliona evra. Ovi iz republike koji su dali pare se debelo ugrađuju u ove radove.

  6. Auf der Grundlage des Projekts kann jeder Bauingenieur die Kosten für die Renovierung des Gesundheitszentrums in Kucevo bestimmen. Es ist interessant zu untersuchen, warum der Preis von 1,1 Millionen Euro auf 2,4 Millionen Euro gestiegen ist? Ich denke, dass die Behörden von Kucevo und die Baufirma, die am Wiederaufbau arbeitet, mit dem Feuer spielen, weil das KfV rücksichtslos ist. Solange Milagarac eine Art Autorität in Kucevo ist, wird sich die Kriminalität entwickeln.

  7. Evo na YouTube predsednik Vucic lepo kaze ulozice 130 miliona dinara. Bio sam njim i direktor Kancelarije za javna ulaganja Blagojevic. Koja je bre ovo muvancija da povecali na cak 282 miliona dinara? Neko potkrada drzavu. Uaaa lopovi, uaaa lopovi, uaaaa lopovi! Sve u aps

  8. Priča se da je vlasnik građevinske firme iz Beograda prika sa predsednikom opštine Kučevo Brankom Kecmanom? Da je rekonstrukcija Doma zdravlja sumnjiva, to je sigurno. Mnogo šta se ovde ne slaže

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker