NA KVARNO: Poljoprivrednici traktorima 1. maja tokom noći blokirali zgradu Predsedništva u Beogradu

Poljoprivrednici na traktorima su tokom noći 1. maja, u znak protesta, došli ispred zgrade Predsedništva u Beogradu, nezadovoljni što je za novog ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede predložen dosadašnji ministar državne uprave i lokalne samouprave Aleksandar Martinović.

Foto: N1

Portal N1 je javio da su se traktori parkirani ispred zgrade Predsedništva 1. maja nešto iza ponoći oko 1:30, nakon čega je intervenisala policija.

Poljoprivrednik iz Srbobrana i predstavnik Udruženja “Asocijacija 2022” Đorđe Grujić rekao je za taj portal da su došli u miru, nezadovoljni položajem poljoprivrednika i kadriranjem u ministarstvu.

Prema njegovim rečima, nezadovoljni su jer je u poslednje vreme jako loša komunikacija nadležnih sa poljoprivrednicima.

– Želimo da učestvujemo u tome ko će biti ministar poljoprivrede, da ne bi kasnije lečili, bolje da sprečimo, da ne bi došlo do postavljanja pogrešnih ljudi zbog političkih odluka. Ne pravimo nerede nego samo pokazujemo ozbiljnost da smo spremi da zaštitimo interes svih poljoprivrednika i da poljoprivreda mora da zauzme svoje mesto koje zaslužuje – , kazao je Grujić.

Prema saznanjima N1, poljoprivrednike će odmah nakon praznika primiti na razgovor u Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

(Tpknews.com/N1)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker