TRAGEDIJA NA LETOVANJU U HRVATSKOJ: Srbin skočio u more da spase sina (12), pa umro (FOTO)

Četrdesetogodišnji Igor Živanović, državljanin Srbije, iz Šimanovca, koji je preključe nakon utapanja i reanimacije u Gortanovoj uvali u Puli prevezen u pulsku Opštu bolnicu preminuo je.

Screenshot

On je bio smešten na Odeljenje anestezije i reanimacije, a stanje njegovog 12-godišnjeg sina koji je zbog šoka i povreda takođe prevezen u bolnicu trenutno je stabilno. Život mu nije ugrožen, ali je ceo dan bio na posmatranju i u postupku dijagnostike, saznaje “Glas Istre” iz pulske Opšte bolnice.

Muškarac se oko 12.20 sati umalo utopio u uzburkanom moru, nošen jakim talasima koji su ga bacali na stene, a potom besvesnog doneli u plićak u Gortanovoj uvali.

Kako hrvatski portal prenosi, 40-godišnjak je boravio s porodicom na plaži, odnosno na stenama s desne strane uvale, pri samom njenom kraju. Nije se kupao već je u podivljalom moru završio želeći da spasi 12-godišnjeg sina.

Foto: Regional Ekspress

Šokirani turisti koji su se tu zatekli rekli su da je dečak stajao na steni i fotografisao predeo, a onda ga je zapljusnuo jak talas i on je pao u more. Otac je odmah skočio za njim da ga izvuče, ali talasi su ih nosili i bacali na stene – i tako duž cele desne obale Gortanove, sve do plaže u uvali. Na teren su izašle i vatrogasne ekipe, policija i služba hitne pomoći koji su na nosilima preneli muškarca i dečaka s plaže do saniteta.

Prema rečima Puljana u Gortanovoj, do uvale su otac i sin nekako plivali u “uzavrelom” moru i nije izgledalo kao da im treba pomoć. Potom su odjednom muškarca talasi počeli silovito da bacaju na stene i on je u blizini plaže, verovatno iscrpljen i pluća ispunjenih morskom vodom izgubio svest. Tada su ga, kako pluta, uočili spasioci Dinko i Andi.

– Utrčali smo u more, a u pomoć nam je priskočilo zaista puno ljudi. Muškarac je krupan i bio je bez svesti pa ga nije bilo lako izvući na obalu – poručili su spasioci.

Screenshot

Potom su ga izvukli na plažu i polegli u bočni položaj.

– Osetio mu se puls, a iz pluća mu je izlazilo dosta vode, ali u jednom trenutku više nije bilo pulsa. Sva sreća da su onde bile dve bolničarke koje su priskočile u pomoć. Ubrzo je došla i ekipa hitne pomoći i započela s reanimacijom – dodaju spasioci.

Foto: Net-hr

Hitna pomoć se punih pola sata trudila da vrati muškarca u život. Istovremeno je medicinska pomoć na plaži, pred očima njegove šokirane majke, pružena i 12-godišnjem dečaku koji je pretrpeo veliki šok i manje povrede.

TPKNEWS/Agencije

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker