TRADICIONALNO: I ove godine, u Velikom Gradištu na trgu proslavljena pravoslavna Nova godina (FOTO/VIDEO)

Građani opštine Veliko Gradište dočekali su  i ovu pravoslavnu Novu godinu u slavljeničkom raspoloženju, uz  kulturno-umetnički i zabavno-muzički program i besplatno  posluženje.

Foto: TOVG

Novogodišnji program počeo je već u 19 časova u hali sportova  Veliko Gradište spletom narodnih igara, u izvođenju ANIP “Vlastimir Pavlović Carevac“ iz Velikog  Gradišta u nekoliko starosnih kategorija. Dvočasovni  kvalitetan program oduševio  je publiku igrama i pesmama iz čitave Srbije.

U veselom raspoloženju, uz  tradicionalnu zdravicu i zvuke narodnog kola, počeo je i doček Nove godine na Žitnom trgu. Posetiocima  su služeni sendviči, kuvano vino, rakija i sokovi koji su, uz dobru muziku i igru, doprineli  pravoj novogodišnjoj atmosferi.

Foto: TOVG

Orkestar Novice Simića “Znalci“ bio je zadužen za dobru atmosferu pa se veselo i razigrano kolo igralo sve do ponoći kada je veličanstveni vatromet najavio dolazak Nove pravoslavne godine.

Foto: TOVG

Crkvena zvona označila su početak ponoćne liturgije, a veliki broj prisutnih građana pridružio se  molebanu u crkvi Svetog Arhangela  Gavrila.

Doček Nove godine  po Julijanskom kalendaru organizovali su opština Veliko Gradište,  Turistička organizacija opštine, Kulturni centar “Vlastimir Pavlović Carevac“, MZ Veliko  Gradište kao i mnogobrojni prijatelji i sponzori dočeka.

TPKNEWS/TOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker