UBILI STEVU, ISEKLI TESTEROM I BACILI U ŠUMU: Podignuta optužnica protiv majke, ćerke i sina iz Vlaškog Dola

Više javno tužilaštvo u Požarevcu podiglo je optužnicu protiv Ljiljane J. supruge Steve A. iz Vlaškog Dola zbog sumnje da je ubila svog muža. Na optužnici se nalaze i njihova deca, ćerka Anita A. i sin Marko A. koji se terete da su svojoj majci pomogli nakon zločina.

Foto: G. S./Privatna arhiva

Optužnica protiv okrivlljenih je predata Višem sudu u Požarevcu koji treba da donese odluku o njenom potvrđivanju.

Podsetimo, Ljiljana J. je u tužilaštvu priznala krivično delo, dok su se brat i sestra branili ćutanjem.

Marko A. je uhapšen 24. septembra na graničnom prelazu Horgoš kada je sa austrijskim pasošem u autobusu ulazio u Republiku Srbiju. Sve dok nije uhapšen komšije su strahovale za svoju bezbednost, jer kako su ispričali, nisu znali ni kako Marko izgleda niti “na šta je sve spreman”.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su raskomadali telo, a zatim delove odneli u šumu, kilometrima daleko. Zločin su počinili između 4. i 5. septembra, a za sve se saznalo nakon deset dana.

Ljiljana je sve priznala i ispričala u tužilaštvu, kada je otkriveno da je nakon ubistva uzela najlon i na njemu motornom testerom isekla telo na delove i ubacila u džak.

Sumnja se da joj je ćerka pomogla u ovome, tačnije da delove tela stavi u plastične džakove, a sin je te džakove sa ostacima odvezao 60 kilometara u šumu, u okolini Kučeva gde ih je zakopa.

Prema nezvaničnim informacijama, ova porodica je nakon ubistva spalila krevet na kojem je Stevan kobne noći ubijen.

Kako smo saznali iz Osnovnog javnog tužilaštva u Požarevcu, u ovoj porodici nije bilo ranijih prijava nasilja i protiv supruge i dece Stevana ranije nisu vođeni krivični postupci.

Kao motiv zločina se nameće to što je Stevan navodno želeo da izbaci suprugu i decu iz kuće.

– Ceo život im je plaćao alimentaciju. Nisu imali gde da žive posle korone i Steva im je dozvolio da ostanu u njegovoj kući. Ko bi rekao da će baš ta kuća ubrzo nakon toga postati njegova grobnica. Ovo je malo mesto, mi ne možemo da dođemo sebi od ovog zločina – ispričao je komšija koji je bio blizak ubijenom Stevanu.

Prema njegovim rečima, Stevan se od žene razveo pre skoro 20 godina, te da on sada ima drugu ženu sa kojom živi u Austriji.

Komšija ubijenog Stevana objasnio je ranije da su se ćerka i majka, jutro nakon ubistva spakovale i krenule za Beč.

– U toj kući nikoga nije bilo osam dana. Stevina sadašnja žena se zabrinula, s obzirom na to da joj se nije javljao par dana, pa je pozvala komšiju koji živi kuću pored. Ona je znala da treba da preuzme prozor od mene, pa je komšiju zamolila da me pita da li smo se našli – kaže on.

Napominje da je rekao da se nije čuo sa Stevom, te da je mislio da se vratio za Beč.

– Komšija je nakon toga, obavestio policiju koja je odmah sutradan otišla do Stevine kuće. Tamo su zatekli bivšu ženu i ćerku koje nisu htele policiji da otvore kapiju. Čuo sam i da su se pravile lude pred policajcima, pričale: “Odakle bi mi mogle da znamo gde je on?”. Kada je policija pitala za sina, Ljiljana je rekla da je u Beču i da traži oca – navodi uznemireni komšija.

(Tpknews.com/Mediji)

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker