Saopštenje JP “Toplifikacija” Požarevac povodom intervencije u Beogradskoj ulici

Povodom pisanja u pojedinim medijima u vezi intervencije u Beogradskoj ulici, obaveštavamo Vas da JP “Toplifikacija” nije zaboravila na lokacije na kojima su vršene hitne intervencije i da će svaku od njih dovesti u prvobitno stanje kada se za to steknu uslovi.

U konkretnom slučaju, sticanje uslova ne znači pozitivne spoljne temeprature i lepo vreme, već niz prethodnih aktivnosti koje treba izvesti. Predmetna šahta i dve u njenoj neposrednoj blizini, treba kompletno da se rekonstruišu a to obuhvata obimnije građevinske i mašinske radove koji podrazumevaju višednevni prekid u isporuci toplotne energije.

JP “Toplifikacija” planira do ove radove, kao i zamenu delova cevne mreže na ovoj lokaciji, izvede u toku remontnih radova nakon završetka grejne sezone. U ovom momentu šahta je “obezbeđena” šutom koji se nalazi u njenoj okolini i skreće pažnju prolaznicima i vozačima da ne prilaze ovoj lokaciji. Često su građani negodovali na lokacijama na kojima se prilikom radova ostavljaju gomile peska, zemlje i šuta kao barijere od neželjenih upadanja u kanale i tome slično. Signalizacija koja se ostavlja i ograde su često plen prolaznika i nisu najbolje obezbeđenje tako da se pribegava rešenju koje ne izgleda lepo ali je sigurnije.

U svakom slučaju, JP “Toplifikacija” će malo bolje urediti prostor oko pomenute šahte, i do daljeg povesti više računa o takvim lokacijama.

Ovom prilikom se izvinjavamo žiteljima Beogradske ulice i zahvaljujemo građanima koji nam ukazuju na propuste kojih će biti sve manje ukoliko se svi zajedno ponašamo odgovorno.

TPKNEWS/IS grada Požarevca

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker