TUGA DO NEBA: Mladić (29) iz Oreškovice, kod Petrovca na Mlavi, preminuo u svlačionici, 15 minuta nakon završetka utakmice

Petnaest minuta nakon završetka fudbalske utakmice Među opštinske fudbalske „Mlava“ između Omladinca iz Starčeva i Dragaša iz Oreškovice, koja je završena pobedom domaćina od 4:3, u svlačionici desila se tragedija, nezapamćena za ovaj kraj.

Foto: eBraničevo

Naime, nakon završetka utakmice kada su svi fudbaleri otišli u svlačionici, odbramnenom igraču gostujuće ekipe, Saši Životić zvani Đićko(29), iznenada je pozlilo. Prema rečima jednog od fudbalera iz Oreškovice, Saša je počeo da se presvlači i odjemnom je kriknuo uhvativši se za grudi. – Samo je pao kao sveća. Svi smo potrčali ka njemu da mu pomognemo, ali, u tom trenutku, izgledalo je da mu nema spasa, jer mu je telo potpuno omlitavilo. Pokušali smo sa veštačkim disanjem da mu pomognemo. Pošto to nije uspelo smestili smo ga u privatni auto i krenuli ka petrovačkoj bolnici. U međuvremenu, na pola puta, susreli smo se sa kolima Hitne pomoći koja je krenula ka Starčevu da mu pomogne, te smo, već Sašinio, već oghlađeno telo prebacili kod njih. Međutim, lekari iz Hitne pomoći mogli su da konstatuju samo smrt mladog fudbalera, koji je, najverovatnije, u svlačionici preminuo – rekao nam je jedan od očevidace ove tragedije.

Inače, Saša Životić je bio svestrani sportista. Pored fudbala igrao je aktivno odbojku u klubu Jedinstvo iz kamenova. Smrt mladog fudbalera pored rodnog sela, potresla je i ceo kraj podno Homolja. Saša je iza sebe ostavio ucveljene roditelje i sestru, kojima ovo nije prva tragedija u porodici, poštu im je pre desetak godina u saobraćajnoj nesreći nastradao najstariji sin.

Predsednik Opštinsgog fudbalskog saveza Petrovac na Mlavi, Denis Perić kaže da je zetečen ovom tragedijom i da će fudbalska organizacija na čijem se čelu nalazi materijalno pomoći porodici tragično preminulom mladom fudbaleru.

– Saša je bio veoma dobar mladi čuvek, Svestran u više različitih sportova. Biće upamćen kao daroviti odbrambeni fudbalir, dobar odbojkaš i uspešan sportista. Infarkt ga je pokosio, mada pre toga, koliko znam, nije imao zdravstvenih problema, pošto su svi fudbaleri pre špočetka lige zdravstveno pregledani, i nijedan fudbaler koji nije prošao zdravstveni pregled, nije mogao da nastupa – tužno nam je rekao prvi čovek petrovačkog fudbala.

Kako smo saznali, predloženo je, da se na svim narednim utakmicama MFL Mlava, pre početka održavanja utakmica, minutom ćutanja oda počast tragično preminulom mladom fudbaleru, kao i da svi igrači na dresovima ponesu crni flor.

Saša Životić je u utorak sahranjen na mesnom groblju u Kamenovu.

TPKNEWS/M.V.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker