Potpisani ugovori za pošumljavanje u Golupcu i Kučevu

Ministar zaštite životne sredine Goran Trivan potpisao je juče ugovore sa predstavnicima 12 lokalnih samouprava čiji su projekti pošumljavanja podržani sredstvima Zelenog fonda Republike Srbije u vrednosti od 40 miliona dinara.

Po Konkursu je pristiglo 14 prijava, od kojih se sredstva dodeljuju za 12 projekata lokalnih samouprava Požega, Bela Crkva, Doljevac, Golubac, Kučevo, Raška, Stara Pazova, Grad Beograd-gradska opština Palilula, Pirot, Šabac, Kikinda i Kraljevo. Sredstva Zelenog fonda planirana su za nabavku sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalnih samouprava

„Pošumljavanje je jedan od preduslova za zdrav život i očuvanje ekosistema i jedan od najvažnijih strateških poslova u očuvanju životne sredine i odgovora na klimatske izazove, ekstremne vremenske događaje kao što su poplave, suše i erozije. To je najbolji način da mlade generacije pokažu rodoljublje prema svojoj zemlji“, rekao je ministar Trivan.

On je pozdravio predstavnike lokalnih samouprava što su u ovom važnom poslu zajedno sa Ministarstvom jer su prepoznale značaj pošumljavanja za bolji kvalitet života stanovnika u njihovim sredinama i budućnost novih generacija. Pozvao je sve opštine i organizacije nevladinog sektora u Srbiji da pripreme projekte za novi konkurs za pošumljavanje koje će Ministarstvo objaviti već na proleće naredne godine.

(Tanjug)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker