PROTEST PODRŠKE: Partija radikalne levice podržava radnike PSSS Požarevac

Partija radikalne levice pruža punu podršku radnicima i radnicama Poljoprivredne savetodavne i stručne službe Požarevac i poziva sve svoje članove i simpatizere iz Požarevca da 14. oktobra u 10 časova dođu na protest podrške radnicima i radnicama u štrajku.

– Nakon jednočasovnog štrajka upozorenja održanog 11. septembra, i stupanja u štrajk 21. septembra, zahtevi radnika i radnica PSSS Požarevac nisu ispunjeni. U međuvremenu, jedan od predvodnika i organizatora štrajka Marko Stokić dobio je otkaz. Radnice i radnici PSSS Požarevac su zbog toga odlučili da od 14. oktobra, za kada su najavili protestno okupljanje, radikalizuju štrajk do ispunjenja svojih zahteva – , navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su zahtevi radnika i radnica PSSS Požarevac pismena i neopoziva ostavka direktora PSSS Požarevac Daneta Hrkalovića, te ostavka članova skupštine društva PSSS Požarevac Dragana Ignjatovića, Ljubiše Stoiljovića, Vesne Ljubisavljević i Dragane Urošević.

Takođe, da radnik Marko Stokić koji je dobio otkaz, bude vraćen na posao i bude postavljen od novoizabranih članova skupštine za direktora preduzeća.

– Usled pandemije korona virusa, vandrednog stanja i protivrečnosti kapitalističkog sistema koje se sve više manifestuju kao posledica ove krize, sve veći broj radnika i radnica se nalazi na udaru. Račun ovog preduzeća je u blokadi, i poslednja četiri meseca radnici i radnice PSSS Požarevac ne primaju plate. Ovakvi funkcioneri koji se nalaze na čelu javnih preduzeća jesu upravo prethodnica brojnih privatizacija putem kojih je javni sektor opljačkan proteklih decenija. Zbog toga, radnici i radnice PSSS Požarevac su opravdano zabrinuti da i njihovo preduzeće ide tim putem – , navodi se u saopštenju.

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker