SAČUVAJMO OD ZABORAVA: Za očuvanje tradicije i kulture na selu

Udruženje žena “Topolovčanke“ iz Topolovnika kod Velikog Gradišta organizuje, u subotu 30. septembra, prvu manifestaciju “Sačuvajmo od zaborava“ posvećenu očuvanju tradicije i kulture ovog kraja.

Program će početi u 11 sati kuvanjem svadbarskog kupusa, a vredne ženske ruke pripremiće raznovrsne domaće đakonije. Tako će nagrade pripasti onima koje pripreme najleššu slanu i slatku pitu, najbolje slano jelo, najukusniji kolač, najbolju pogaču, najukusniju štrudlu, a nagradiće će se i maštovitost pa će se birati najlepši i najveseliji štand. Organizatori su osmislili zanimljive takmičarske kategorije pa će se birati i najtradicionalniji štand, najmlađa i najstarija domaćica kao i najstariji narodni ručni rad.

Svečano otvaranje manifestacije predviđeno je za 14 sati kada svi štandovi budu postavljeni i spremni. Posetioce očekuje i kulturno-umetnički program dok žiri i takmičari budu vredno obavljali svoj posao, a u 16 časova znaće se i pobednici ove zanimljive manifestacije. Druženje je planirano u parku, centru sela, dok će se u slučaju kiše takmičari smestiti u Domu kulture.

Na manifestaciju se mogu prijaviti svi – od udruženja žena, lovačkih udruženja do kreativnih i umešnih pojedinaca. Desetak udružena žena iz čitave Srbije već je najavilo svoje učešće, a prijave se mogu dostaviti do 27. septembra putem telefona br. 062/1731399.

Udruženje “Topolovčanke“ prvo je udruženje žena sa teritorije opštine Veliko Gradište, osnovano 2015. godine. Aktivno je petnaestak “Topolovčanki“, ali očekuju da im se priključe i mlađe meštanke.

PROGRAM

10,30-11,00 Dolazak takmičara
11,00-14,00 Kuvanje kupusa
11,00-12,00 Uređivanje štandova
14,00-14,30 Svečano otvaranje manifestacije
14,30-15,30 Kulturni program, obilazak štandova i rad žirija
15,30-16,00 Bodovanje
16,00 Proglašenje pobednika

TPKNEWS/SOVG

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker