U SRBIJI UBIO ŽEŽELJA, NA KRIMU POSTAO ZVEZDA: Rusija izručila Srbiji slavnog kuvara ubicu iz Požarevca

Slaviša Karabašević (50) iz Požarevca, koji je pre godinu i po dana uhapšen u Sevastopolju na Krimu izručen je Srbiji.

Foto: Facebook

Karabašević je osuđen na devet godina zatvora zbog ubistva Elvisa Žeželja (30) u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi, inače državljanina Nemačke. Ubistvo je počinjeno u julu 2002. godine, a kuvar – ubica se uspešno krio sve do kraja prošle godine.

Karabašević je pobegao iz Srbije 2005. godine, tačnije, čim je pušten iz pritvora. U bekstvu je, dakle, proveo 14 godina. Za to vreme postao je slavni kuvar na Krimu, javna ličnost sa kojom su se družile i osobe iz političkog života.

Nakon što je rusko pravosuđe odobrilo njegovo izručenje, 20. novembra 2020. godine je izručen Srbiji.

Kaznu izdržava u požarevačkom zatvoru – Zabela po pravosnažnoj presudi Višeg suda u Požarevcu od 22. decembra 2017. godine. Pošto je osuđen u odsustvu, ima pravo da traži ponavljanje suđenja u zakonskom roku od šest meseci od kada je izručen Srbiji. Međutim on zahtev za ponavljanje krivičnog postupka još nije podneo sudu.

Životna priča Karabaševića je neverovatna, jer je tokom skrivanja od srpskog pravosuđa postao cenjeni kuvar i ugostitelj na Krimu, ali i javna ličnost. Na Krimu se proslavio kao vlasnik popularnog restorana u centru Sevastopolja, “De Slaviš”. Svi mediji su pisali o njemu kao o jednom od najboljih kuvara koji su postojali na Krimu.

Redovno se pojavljivao na televiziji, davao je intervjue, fotografisao se za lokalne novine.

“Kuvarsku karijeru počeo sam sa 17 godina u Nemačkoj. Tada sam prao suđe i pomalo kuvao u jednom restoranu. Tada me je primetio slavni kuvar Viticigman. Bio je oduševljen mojim kačamakom sa čvarcima, parmezanom i masilonovim uljem”, izjavio je on u jednom od intervjua.

U njegovom restoranu sedeo je i bivši guberanator Sevastopolja. Niko nije znao da je Karabašević osuđen za ubistvo i prevare u Srbiji. Nakon što je uhapšen, njegovi prijatelji sa Krima su pokušali da ga odbrane. Pričali su da je on progonjen u domovini, jer je bio u ratu.

PET HITACA U GLAVU I TELO

Karabašević je ubio Žeželja ispalivši mu u glavu i telo pet hitaca iz pištolja “duga devetka” u ataru sela Melnica kod Petrovca na Mlavi. Zatim je, da sve bude još gore, pozvao Elevisovog prijatelja i rekao mu da je ovaj uhapšen i da mu treba 7.000 evra za njegovog advokata. Nakon što je dobio taj novac, potrošio ga je.

Osim ubistva, osuđen je i za prevaru.

Karabašević je 2003. bio oslobođen krivice, ali je Apelacioni sud naložio ponavljanje postupka. Pošto je oslobođen i drugi put, u junu 2005. je pušten iz pritvora i od tada je u bekstvu, pa je poslednje suđenje, posle kog je proglašen krivim, održano u njegovom odsustvu.

(Tpknews.com)

PROČITAJ I

Leave a Reply

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

Back to top button

Otkriven AdBlocker

Da bi ste nastavili dalje sa čitanjem objave, isključite AdBlocker